10:06 08.10.2014

З моменту оголошення чергового "режиму тиші" в зоні АТО зафіксовано близько 10 обстрілів – "Інформспротив"

2 хв читати
З моменту оголошення чергового "режиму тиші" в зоні АТО зафіксовано близько 10 обстрілів – "Інформспротив"

У зоні бойових дій на Донбасі зафіксовано близько десяти обстрілів від моменту початку "режиму тиші", повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Після початку так званого режиму припинення вогню, що діє з 18.00 учорашнього дня, зафіксовано близько десяти обстрілів. У Луганській області після 18.00 7 жовтня та до 9.00 8 жовтня зафіксовано дев'ять обстрілів (шість у районі н. п. Трьохізбенка, три - н. п. Щастя)", - написав він на совій сторінці у Facebook у середу.

За його словами, обстріли здійснювалися з 20.30 7 жовтня до 2.00 8 жовтня з мінометів та стрілецької зброї.

"За нашими даними, терористські групи, підпорядковані О.Мозговому, отримали вказівку ігнорувати "режим припинення вогню" та продовжувати завдавати вогневих ударів по позиціях українських військ і цивільних об'єктах", - наголосив Д.Тимчук.

Крім того, написав він, у Донецькій області з вечора вівторка бойовики здійснили один обстріл - о 5.00 8 жовтня зафіксовано артилерійський обстріл позицій українських військ у районі н. п. Красногорівка. У районі н. п. Дебальцеве обстріл припинився із запізненням - з 19.00 у вівторок.

Керівник групи "Інформаційний спротив" зазначив, що упродовж останньої доби в зоні бойових дій на Донбасі "зафіксовано понад 50 обстрілів позицій українських військ із боку російсько-терористичних військ".

Як повідомлялося, з 18.00 вівторка оголошено "режим тиші", під час якого в зоні АТО має бути припинено бойові дії та обстріл.

"Сьогодні, 7 жовтня, згідно з досягнутими домовленостями, з 18.00 знову оголошено так званий режим тиші, під час якого в зоні АТО мають бути припинені бойові дії та обстріли", - повідомив інформцентр РНБО.

В інформцентрі зазначили, що відповідно до домовленостей двох сторін про встановлення "режиму тиші" в зоні АТО, уперше режим повного припинення вогню було оголошено 5 жовтня. Проте бойовики постійно порушували ці домовленості, обстрілюючи позиції сил АТО та викликаючи таким чином вогонь у відповідь.

"Протягом останніх двох діб робоча група Спільного центру між представниками України, ОБСЄ та Росії неодноразово фіксувала порушення режиму припинення вогню, зокрема, з боку терористів. За кожним випадком такого порушення тристороння група складає відповідний протокол, в якому фіксується місце, час та інтенсивність обстрілу, а також сторона, яка цей обстріл вчинила", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА