16:55 13.10.2014

СБУ активно розшукує екс-командира "Беркута" Садовника, але інформації щодо нього наразі немає

2 хв читати
СБУ активно розшукує екс-командира "Беркута" Садовника, але інформації щодо нього наразі немає

У СБУ запевняють, що проводять активні пошуки колишнього командира роти спецпризначення полку міліції особливого призначення МВС "Беркут" Дмитра Садовника, якого підозрюють у причетності до розстрілу людей на майдані Незалежності взимку цього року, але інформації про місце перебування цієї людини наразі немає.

"Ми активно шукаємо Садовника. Але інформації поки немає. Щойно буде інформація, ми повідомимо громадськість, а поки що триває розшук", - сказав у понеділок на брифінгу в Києві радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового розстрілу людей у Києві 18 і 20 лютого. У рамках розслідування було затримано кількох представників спецпідрозділу "Беркут", зокрема, командира роти і ще двох міліціонерів, усіх доправлено до суду.

Усім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, однак згодом Д.Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід із узяття під варту на домашній арешт. Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, але при її розгляді в суді 25 вересня Д.Садовник заявив, що його адвокат захворів, і попросив суд перенести засідання. Суд призначив Д.Садовнику державного адвоката Ігоря Світличного і переніс розгляд апеляційної скарги на 26 вересня, проте в цей день І.Світличний заявив клопотання про перенесення слухання справи, щоб ознайомитися з апеляцією, а також повідомив, що сам Д.Садовник також перебуває на лікарняному і готується до операції, у зв'язку з чим колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд апеляції.

4 жовтня радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Д.Садовника оголошено в розшук у зв'язку з тим, що напередодні він не повернувся додому о 23.00, тому вважається втікачем з-під домашнього арешту. Дружина Д.Садовника заявила, що в п'ятницю вранці він сказав їй, що йде в поліклініку перевірити здоров'я і після цього на зв'язок не виходив.

10 жовтня у МВС заявили, що не мають офіційної інформації про перетин Д.Садовником державного кордону України і висловили припущення, що якщо Д.Садовник і перетинав кордон, то нелегальним шляхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА