10:18 16.10.2014

Минулої доби НЗФ понад 40 разів порушили режим перемир'я - "Інформспротив"

2 хв читати
Минулої доби НЗФ понад 40 разів порушили режим перемир'я - "Інформспротив"

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі понад 40 разів порушили режим перемир'я, відкриваючи вогонь по позиціях українських військових, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів і стрілецької зброї було обстріляно позиції сил АТО: шість разів поблизу н.п. Рідкодуб, по чотири рази в н.п. Сміливому, Авдіївці, Дебальцевому, двічі було атаковано підрозділи наших військ поблизу н.п. Трьохізбенки, Новоласпи, Гранітного, Нікішиного, Центрального, Чорнухиного", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Крім того, українські війська вступали у бойові зіткнення з терористами поблизу н.п. Сміливого, аеропорту "Донецьк" і Верхньоторецького.

"У Донецьку до аеропорту, зайнятого українськими військами, бойовики підігнали самохідну землерийну машину (бульдозер) для використання в штурмах об'єкта. Раніше під час таких штурмів терористи також використовували разом із бронетехнікою подібну інженерну техніку, нині виведена з ладу внаслідок бойових зіткнень", - зазначив Д.Тимчук.

Він також наголосив: "У "ДНР" гостро постало питання поповнення терористичних груп живою силою замість дезертирів і знищених бойовиків. Серед місцевого населення триває активна агітаційна робота з метою залучення добровольців. Основна мотивація - надання регулярного харчування, проживання "в казармах".

Д.Тимчук також розповів, що всюди "командири" груп НЗФ у самопроголошеній "ДНР" висловлюють претензії на адресу "ЛНР" щодо того, що "ДНР" "прикриває Луганську область від українських військ із заходу", проте левова частка ресурсів із Росії надходить до "ЛНР".

"Керівництво "ДНР" робить спроби боротися з масовими випадками пограбувань і мародерства з боку бойовиків. Із цією метою в терористичних групах уведено посади представників "військової поліції". Проте ефективність цього нововведення непомітна, оскільки "поліцейських" призначають із терористів", - ідеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, у "ЛНР" також гостро відчувається брак особового складу. Введено систему разового залучення охочих із місцевого населення до участі в штурмах позицій українських військ. За участь у збройній акції обіцяно виплату по 200 грн Найбільш популярні "посади" в мінометних частинах, найменша кількість тих, які прагнуть "підробітку" в ролі гранатометників.

"На територіях, підконтрольних "ЛНР", бойовики оголосили полювання на велосипедистів. Зафіксовано численні випадки затримання громадян на велосипедах під приводом перевірки (передбачається, що коригувальники української артилерії пересуваються на велосипедах). Через це останнім часом місцеві жителі намагаються менше використати такий вид транспорту", - написав Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА