12:02 22.10.2014

За минулу добу НЗФ обстріляли позиції українських військових близько 30 разів - "Інформспротив"

2 хв читати
За минулу добу НЗФ обстріляли позиції українських військових близько 30 разів - "Інформспротив"

За минулу добу незаконні збройні формування помітно знизили активність, зафіксовано близько 30 обстрілів позицій сил АТО, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Основну активність відзначено на Донецькому та Дебальцівському напрямках. Також сталися дві бойові сутички в районі аеропорту в Донецьку. Зокрема, терористи завдавали вогневих ударів по блокпостах та укріпрайонах українських військ поблизу н. п. Авдіївка - п’ять обстрілів, донецький аеропорт та н. п. Малоорлівка - по чотири обстріли, біля н. п. Миколаївка - три", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, Д.Тимчук зазначив: "Також бойовики атакували позиції сил АТО поблизу н. п. Гранітне, Красногорівка, Піски, Тоненьке, Рідкодуб, Нікішине".

Водночас у прес-центрі АТО заявляють, що ніч у зоні проведення АТО минула спокійно. Інтенсивність атак НЗФ на позиції українських військових значно знизилася.

Згідно з інформацією групи "Інформаційний спротив", після активних бойових сутичок у районі аеропорту в Донецьку батальйони НЗФ "Оплот" і "Восток" зазнали серйозних втрат, після чого тимчасово припинили участь в активних бойових діях.

"Нині ці бандформування проходять доукомплектування та поповнення бойовою технікою за рахунок ресурсів, що прибувають із РФ", - зазначив Д.Тимчук.

"У Донецьку знову помічено появу підрозділів регулярної армії РФ (раніше російські підрозділи було виведено з міста). Зокрема, до цього населеного пункту прибули підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ з Омська (Росія) та 331-го парашутно-десантного полку (м. Кострома, РФ). Також російські військовослужбовці несуть службу на одному з блокпостів у районі Спартака", - наголосив він.

З його словами, через прикордонний пункт пропуску "Успенка" протягом останніх днів з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки. "Не виключено проведення російсько-терористичними військами операції з введення в оману Києва та міжнародних організацій на предмет виведення російських військ із території Донбасу", - уточнив Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА