10:46 03.11.2014

НЗФ майже 2,4 тис. разів порушили режим припинення вогню на Донбасі з моменту підписання Мирних домовленостей - "Інформспротив"

2 хв читати
НЗФ майже 2,4 тис. разів порушили режим припинення вогню на Донбасі з моменту підписання Мирних домовленостей - "Інформспротив"

Загальна кількість порушень незаконними збройними формуваннями режиму тимчасового припинення вогню з моменту підписання Мінських домовленостей наближається до 2400, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу відзначається помітне зниження активності бойовиків і російських військ на Донбасі, пов'язане з проведенням так званих виборів у терористичних організаціях "ЛНР" і "ДНР". Загалом зафіксовано близько 15 обстрілів позицій сил АТО та один теракт на блокпосту в районі н. п. Маріуполь", - написав він у повідомленні на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці.

Д.Тимчук зазначив, що найгарячішими точками в зоні АТО за минулу добу були н. п. Старий Айдар (чотири обстріли), Кримське та Павлопіль (по два обстріли).

"Також російсько-терористичні війська завдавали вогневих ударів по позиціях сил АТО поблизу н. п. Орловське, Дебальцеве, Черевківка, аеропорт м. Донецька", - уточнив він.

Згідно з інформацією, на сьогодні НЗФ закінчили формування чотирьох ударних угруповань: Луганське (район Первомайськ-Луганськ-Станиця Луганська), Горлівсько-Донецьке, Волновасько-Тельманівське, Новоазовське.

"У складі цих угруповань, за оцінками групи "ІС", близько 14-15 тисяч російських найманців та військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків із місцевих бандформувань", - наголосив Д.Тимчук.

За його словами, також у складі цих угрупувань: 110-115 танків, 250-280 ББМ (бойових броньованих машин), 80-100 знарядь стволової артилерії та установок РСЗВ, близько 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КамАЗів та паливозаправників до саморобних ган-траків).

"Активно триває "переформовування ополчення". За активного сприяння російських фахівців керівництво "ДНР" і "ЛНР" здійснює процес "об'єднання" бандформувань для створення "лінійних частин і підрозділів". Наразі цей процес не є успішним з огляду на вкрай низький рівень дисципліни в лавах терористів та їхнє небажання підпорядковуватися єдиному командуванню", - розповів Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА