15:59 19.11.2014

Правозахисники вимагають покарати винних в інциденті з побиттям в'язнів виправної колонії №70 у Бердичеві (Житомирська область)

2 хв читати
Правозахисники вимагають покарати винних в інциденті з побиттям в'язнів виправної колонії №70 у Бердичеві (Житомирська область)

Правозахисники вимагають, щоб інцидент у виправній колонії (ВК) №70 м. Беридичів Житомирської області, де 12 листопада нинішнього року були жорстоко побиті в'язні, було ретельно розслідувано, заявив директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу він розповів, що 12 листопада у ВК№70 було проведено обшук засуджених силами зведеного загону швидкого реагування у складі близько 140 осіб. Під час обшуку були жорстоко побиті 10 засуджених, яких керівництво колонії направило у виправні установи в інших регіонах. При цьому бійці загону грубо поводилися з іншими ув'язненими, свідомо знищуючи їх особисті речі та продукти харчування.

Правозахисник повідомив, що після обшуку ув’язнені на знак протесту оголосили голодування. Для вивчення причин конфлікту ВК відвідала моніторингова група у складі правозахисників і представників уповноваженого з прав людини. У результаті роботи групи ув'язні припинили голодування.

Водночас, незважаючи на відсторонення від займаних посад керівників ВК №70 та Житомирського обласного управління Державної пенітенціарної служби, ніхто з винних у виникненні інциденту не притягнутий до відповідальності.

Директор департаменту охорони, нагляду і безпеки, режиму та контролю над виконанням судових рішень ДПТС Микола Ільтяй заявив, що розслідування причин інциденту в ВК №70 здійснюється, і всі винні будуть притягнуті до відповідальності. "Останнім часом ситуація у нас почала поліпшуватися, але настав час ВК №58 - її почали розхитувати, потім ВК№70. До нас надходить оперативна інформація, що окремі сили хочуть використовувати в цей важкий для нашої держави час установи покарань як "п'яту колону", щоб вони палали полум'ям, і держава залучала для вирішення цих питань сили", - заявив він.

"Я хочу запевнити, що у нас є певний досвід у цій роботі, ми цього не допустимо - у нас є як патріотично налаштована персонал, так і, до речі, засуджені, які написали масу заяв, щоб їх направили в зону бойових дій", - наголосив М.Ільтяй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА