10:49 21.11.2014

Керівники України вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

2 хв читати
Керівники України вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, члени уряду та народні депутати України встановили лампадки біля пам'ятного Хреста Героям Небесної Сотні на вул. Інститутській у Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля Хреста Героям Небесної сотні в річницю Революції гідності зібралося близько 100 осіб, вони принесли квіти та лампадки до пам'ятного знака.

Коли керівники України підійшли до пам'ятного знака, присутні почали вимагати присвоїти загиблим звання Героя України. Частина з них кричали президенту "Ганьба!" за те, що він так і не виконав цієї обіцянки.

У відповідь П. Порошенко запросив прийти до нього, щоб обговорити на зустрічі це питання. "Ми повинні бути єдиними, ми не повинні надати можливість розвалити країну", - сказав президент, звертаючись до людей.

Також вшанувати пам'ять загиблих до Пам'ятного Хреста прибула лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Очікується, що в п'ятницю також поставить свічки в пам'ять про загиблих учасників "Революції гідності", віце-президент США Джозеф Байден, який прибув до України.

Акції на підтримку євроінтеграції в Києві почалися 21 листопада 2013 року після того, як стало відомо, що уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Люди, обурені рішенням уряду України, вийшли на майдан Незалежності в Києві. Акцію назвали "Євромайданом". Ці події передували подальшим революційним подіям у країні.

21 листопада в Україні відзначається День гідності і свободи. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА