16:55 27.11.2014

Суд скасував арешт банківського рахунку "МАУ" - Майберг

2 хв читати
Суд скасував арешт банківського рахунку "МАУ" - Майберг

Судове рішення про накладення арешту на рахунок авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у банку "Фінанси та кредит" скасовано 26 листопада.

Про це повідомив голова наглядової ради авіаперевізника Арон Майберг на прес-конференції в Києві в четвер.

"Рішення першої інстанції не набуло чинності, оскільки ми подали апеляцію. Крім того, ми подали скаргу, і той самий суддя, який ухвалив рішення про арешт, скасував його", - повідомив А. Майберг.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва заарештував грошові кошти на розрахунковому рахунку "МАУ" у банку "Фінанси та кредит" і заборонив авіаперевізнику відкривати нові поточні рахунки.

Згідно з рішенням суду у справі №910/25212/14 від 18 листопада 2014 року, таке рішення було ухвалено з метою забезпечення позову першого заступника прокурора Києва в інтересах держави в особі Державної авіаційної служби України про стягнення з "МАУ" 5,375 млн грн. Позивач, зокрема, просив суд накласти арешт на грошові кошти на розрахунковому рахунку відповідача й заборонити йому відкривати нові поточні рахунки.

Необхідність вжиття таких заходів позивач обґрунтовує тим, що нині "МАУ" не сплатила в добровільному порядку обов'язковий платіж зі зборів, отриманих під час продажу перевезень, у сумі 5,375 млн грн. На його думку, це свідчить про ухилення товариства від сплати коштів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність і участь України в міжнародних авіаційних організаціях.

Окрім того, суд вважає, що це може призвести до завдання шкоди інтересам України, зокрема до ненадходження значної суми коштів до держбюджету. "У зв'язку з цим у разі невжиття заходів щодо забезпечення позову стягнення зазначеної суми грошових коштів може стати неможливим", - зазначено у рішенні.

"МАУ" засновано в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль" (Київ).

Флот "МАУ" нараховує 39 літаків: п'ять Embraer-190, 31 літак Boeing 737, зокрема 12 бортів нового покоління та один вантажний, а також три Boeing 767.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА