11:42 28.11.2014

Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджені три іноземця, які загинули в Україні під час Революції гідності

1 хв читати
Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджені три іноземця, які загинули в Україні під час Революції гідності

Президент України Петро Порошенко нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців - громадян Білорусі Михайла Жизнєвського, Грузії Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час Революції гідності в Україні.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в п'ятницю, відповідний документ П. Порошенко підписав під час зустрічі з батьками М. Жизнєвського, яким передав нагороду їхнього сина.

Президент подякував родині за те, що виховали героя, пам'ять про якого назавжди залишиться в серцях українців.

"Ваш син дійсно герой. Він віддав найцінніше - своє життя. І віддав його не лише за свободу України, але і за те, щоб була демократія і свобода у всій Європі і в усьому світі", - зазначив президент.

У свою чергу, мати М. Жизнєвського розповіла, що в Білорусі її сина вважають "бандитом і нацистом", додавши, що на могилі загиблого героя невідомі постійно зривають український прапор.

П. Порошенко нагадав, що для загиблих героїв Революції гідності була заснована нагорода - орден Героїв Небесної Сотні.

Президент зазначив, що робить все можливе для того, щоб М. Жизнєвський отримав звання Героя України, однак зараз закон не дозволяє вручати цю нагороду іноземцям, і потрібно відповідне рішення Верховної Ради. Глава держави висловив сподівання, що парламент ухвалить необхідні зміни в законодавство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА