14:00 16.12.2014

Українську льотчицю Савченко огляне лікар-отоларинголог

2 хв читати
Українську льотчицю Савченко огляне лікар-отоларинголог

Українську льотчицю Надію Савченко, яку звинувачують в РФ у співучасті в убивстві російських журналістів, у найближчі години відвідає лікар-отоларинголог, їй дозволили приймати ліки.

"Керівництво СІЗО ухвалило половинчасте рішення. Від керівника ізолятора полковника Кирилової було отримано дозвіл, щоб Надію Савченко оглянув лікар-отоларинголог, якийу найближчі години прибуде до неї з медичної частини іншого СІЗО. Їй також дозволили приймати ліки", - повідомив "Інтерфаксу" у вівторок адвокат українки Марк Фейгін.

Він розповів, що дозвіл на відвідування приватного фахівця, як того хотів захист Н.Савченко, необхідно отримувати в СК.

"Ми почекаємо відвідування державного лікаря, подивимося, що він скаже, і після цього, порадившись із Надією, вирішимо, чи звертатимемося до слідчого для допуску фахівця приватної клініки", - заявив М.Фейгін.

Раніше у вівторок повідомлялося, що Н.Савченко відвідують консул України і адвокат щодо питання про допуск лікаря.

За даними російського слідства, 31-річна льотчиця воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців поблизу міста Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в Росії, у Воронезькому СІЗО.

Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Н.Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки і її було затримано в одному з населених пунктів для встановлення особи. Після затримання з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина поблизу Луганська. 9 липня льотчиці було офіційно висунуто звинувачення у співучасті у вбивстві.

У свою чергу, Україна наполягає на тому, що в рамках пункту мінського протоколу про звільнення всіх заручників мають бути звільнені в'язні, яких тримають під вартою в РФ, зокрема і Н.Савченко.

За підсумками парламентських виборів, що відбулися 26 жовтня, Н.Савченко було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина".

Басманний суд 27 жовтня продовжив Н.Савченко термін тримання під вартою до кінця терміну слідства - до 13 лютого 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА