16:27 02.01.2015

"АвтоКрАЗ" за 2014 р. збільшив обсяги продажу на 55%

3 хв читати
"АвтоКрАЗ" за 2014 р. збільшив обсяги продажу на 55%

ПАТ "АвтоКрАЗ" (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, у 2014 році відвантажив споживачам 1428 автомобілів КрАЗ, що на 55% (або на 508 одиниць) більше, ніж у 2013 році, повідомляє прес-служба підприємства.

"АвтоКрАЗ" завершив 2014 рік із найкращими за останні шість років показниками виробництва та продажу великовантажних автомобілів КрАЗ. На головному конвеєрі Кременчуцького автозаводу вироблено 1386 одиниць автомобільної техніки, на 49% більше, ніж роком раніше", - зазначено в прес-релізі компанії в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у річному обсязі випуску основної продукції частка бортових автомобілів становила 38%, шасі - 47%, спецтехніки - 10%, самоскидів - 2%, тягачів - 3%.

Крім того, збільшився випуск іншої продукції, зокрема, запасних частин на 12%, до 53,4 млн грн, литва - на 15,3%, до 65 млн грн. Вироблено також 12 од. причіпної техніки до вантажних автомобілів, що майже втричі більше, ніж у 2013 році.

У прес-релізі наголошується, що друге півріччя "АвтоКрАЗ" завершив із практично дворазовим збільшенням обсягів виробництва порівняно з першим: виготовлено 907 автомобілів.

Таке саме зростання виробництва автомобілів, порівняно з груднем 2013 року, автозавод продемонстрував і в грудні 2014 року: підприємство виробило 168 автомобілів, зокрема частка бортових авто становила 44%, шасі - 35%, спецтехніки - 21%.

Раніше генеральний директор ПАТ Роман Черняк зазначав, що результати останніх місяців року могли бути ще кращими, але негативним чинником впливу стало відключення енергопостачання підприємства.

У році, що минув, "АвтоКрАЗ" здійснив великий обсяг дослідно-конструкторських робіт із розроблення нових і модернізації автомобілів серійного випуску, у виробництві впроваджено низку заходів щодо підвищення якості та надійності автомобілів КрАЗ, а також зниження їхньої собівартості.

За оцінкою підприємства, одним із важливих результатів 2014 року стало створення та виготовлення нових автомобілів-шасі - представників перспективної лінійки автомобілів КрАЗ у безкапотному виконанні. Йдеться про самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ (8х8), призначене для монтажу важкого спецобладнання, а також універсальне шасі КрАЗ-5401 (4х2), спроектоване з урахуванням його максимальної уніфікації та адаптації під різні силові установки та спецнадбудови.

Окрім цього, КрАЗ, спільно з канадсько-еміратською компанією Streit Group, створив бронеавтомобіль KrAZ-MPV Shrek One у кількох виконаннях: Personnel Carrier (автомобіль для транспортування особового складу), KrAZ-Ambulance (швидка допомога), KrAZ-RCV (автомобіль для розмінування маршруту, розпочав випуск броньованих автомобілів КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-6322 "Раптор".

"Пріоритетними на 2015 рік для Кременчуцького автомобільного заводу залишаються завдання з нарощування темпів виробництва, освоєння нових моделей, поліпшення якості та підвищення споживчих властивостей автомобілів, що випускаються", - зазначено в прес-релізі.

У прес-службі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що цього року з урахуванням річного плану виробництва (близько 2 тис. автомобілів) головний конвеєр заводу почне працювати з 8 січня (вже з 5 січня розпочнуть роботу підрозділи, що забезпечують конвеєр комплектуючими), а повністю "АвтоКрАЗ" розпочне роботу після свят та вихідних, із 12 січня.

"АвтоКрАЗ" випускає 33 базові моделі, понад 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи в усіх галузях економіки та Збройних силах України.

За підсумками 2013 року "АвтоКрАЗ" випустив 930 автомобілів - на 15% більше, ніж роком раніше. Його чистий прибуток зріс майже на 30% - до 19,79 млн грн, чистий дохід - на 18,7%, до 700 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА