11:46 28.01.2015

До Дніпропетровської області за кілька днів прибуло понад 100 дітей із зони АТО

2 хв читати
До Дніпропетровської області за кілька днів прибуло понад 100 дітей із зони АТО

До Дніпропетровської області за чотири дні прибуло 39 дітей з Авдіївки та 68 - із Мар’їнки, Курахового, Маріуполя (Донецька обл.).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації, дітей з Авдіївки розмістили в Дніпропетровському санаторії №2, інших - у Нікопольській школі-інтернаті "Гармонія". Усіх дітей забезпечено харчуванням і психологічною підтримкою. Для школярів організовано навчальний процес.

"У нас відкрита школа. Навчаються діти з першого по сьомий клас. Програма в повному обсязі, причому вчителі знають програми і українських, і російських шкіл. А стосовно старших дітей домовлятимемося і водитимемо їх до школи, що розташована поруч", - розповіла завідувач педагогічної частини санаторію №2 Марина Маслова.

Вона зазначила, що діти перебуватимуть під наглядом лікаря-гастроентеролога та медичного персоналу. На них чекає загальнозміцнювальна дієта, вітамінотерапія та оздоровчі фізпроцедури. Із ними також працює психолог.

Нині Дніпропетровська область готова прийняти до 2,5 тис. дітей із Донбасу, але цю кількість може бути збільшено.

"У понеділок ми забрали лише 68 дітей. Інші не всі змогли виїхати. Як тільки формується автобус із дітьми, ми разом із працівниками міліції організовуємо машину супроводу з Донецької області, на межі Дніпропетровської області ми їх забираємо і відвозимо в підготовлене для них місце призначення. У нас опрацьовано графік поселення дітей - у табори та санаторії, де вони оздоровлюються і здобувають освіту", - розповів журналістам радник голови Дніпропетровської ОДА Олексій Салкоч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА