16:54 24.02.2015

Самопочуття Надії Савченко погіршується, але вона не хоче припиняти голодовку - адвокат

2 хв читати
Самопочуття Надії Савченко погіршується, але вона не хоче припиняти голодовку - адвокат

Адвокат народного депутата України, льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін після зустрічі зі своєю підзахисною у вівторок зазначає, що її здоров'я погіршується, але вона відмовляється припинити голодовку.

"Тільки що вийшов від Надії з в'язниці. Вона передає вітання народу України з річницею Революції гідності... Здоров'я Надії виразно погіршується. Тому у нас небагато часу для її звільнення. І вона відмовляється припинити голодовку", - написав адвокат у мікроблозі у Twitter.

Він нагадав, що в середу Мосміськсуд розгляне скаргу захисту на продовження арешту.

М.Фейгін також оприлюднив листа Н.Савченко, в якому вона дякує всім за підтримку, запевняє, що не здасться і не припинить боротьби.

Як повідомлялося, Н.Савченко брала участь у подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону "Айдар". 8 липня 2014 року стало відомо, що вона перебуває в РФ у воронезькому слідчому ізоляторі. 24 вересня її етапували до СІЗО в Москві. Льотчицю обвинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина поблизу Луганська.

Н.Савченко не визнає провини за пред'явленими їй обвинуваченнями і заявляє, що її викрали з України.

27 жовтня Басманний суд Москви ухвалив рішення про продовження терміну утримання її під вартою до 13 лютого 2015 року. На засіданні 7 листопада суд припинив провадження за скаргою захисту Н.Савченко на дії слідства. Народний депутат на знак протесту голодує з 12 грудня.

Н.Савченко в жовтні 2014 року було обрано депутатом Верховної Ради України, а потім включено до складу української делегації в ПАРЄ.

29 січня стало відомо, що стосовно Н.Савченко порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону.

19 лютого Н.Савченко звернулася з проханням про медичне обстеження незалежним консиліумом лікарів. Наступного дня її адвокат Микола Полозов ‏ повідомив, що його підзахисну обстежила "якась медкомісія".

20 лютого сестра Віра Савченко повідомила, що Н.Савченко повністю відмовилася від будь-яких, що підтримують життєдіяльність організму. За її словами, Надії постійно холодно, у неї низька температура тіла, а маса її тіла за час голодовки зменшилася на 26%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА