12:01 26.03.2015

Верховний Суд України повторно визнав незаконними вимоги російського "Альфатекс" до "АвтоКрАЗ"

2 хв читати
Верховний Суд України повторно визнав незаконними вимоги російського "Альфатекс" до "АвтоКрАЗ"

Верховний суд України (ВСУ) 25 березня підтримав позицію ПАТ "АвтоКрАЗ" (Кременчук Полтавської обл.), найбільшого виробника великовантажних автомобілів в Україні, у спорі з російським ТОВ "Альфатекс" із стягнення грошових коштів у розмірі $7 млн.

Як повідомляється в прес-релізі юридичної компанії FCLEX, що представляла інтереси "АвтоКрАЗ" у суді, таким чином ВСУ повторно визнав незаконними вимоги "Альфатекс" про стягнення вказаної суми з "АвтоКрАЗ".

У прес-релізі зазначено, що ТОВ "Альфатекс" звернувся з позовом до суду, вимагаючи в "АвтоКрАЗ" повернення $7 млн ще в 2013 році.

"Діючи на підставі сумнівного договору поступки права вимоги, "Альфатекс" стверджував, що відповідачі не виконали умов договору постачання", - зазначено в повідомленні.

Проте, як раніше зазначали на "АвтоКрАЗ", безпосередньо з позивачем він ніколи не співпрацював - автозавод справді раніше постачав автомобілі підприємству із схожою назвою - "Продуктивно-комерційне підприємство "Альфатекс", проте воно давно ліквідоване і ніяких зобов'язань перед ним у "АвтоКрАЗ" немає.

Згідно з прес-релізом, у жовтні 2014 року ВСУ виносив аналогічну ухвалу, якою підтримав позицію "АвтоКрАЗ", а в листопаді того ж року судді касаційної інстанції, спираючись на рекомендації ВСУ, визнали вимоги "Альфатекса" незаконними.

Водночас, повідомляється в прес-релізі, російське підприємство, у свою чергу, подало необгрунтовану заяву про перегляд справи до Вищого господарського суду України і отримало допуск до Верховного Суду України, який і виніс повторну ухвалу на користь "АвтоКрАЗ".

"Варто зазначити, що це не перша спроба ТОВ "Альфатекс" втрутитися в роботу "АвтоКрАЗ" - наприкінці 2012 року воно ініціювало процедуру банкрутства ПАТ "АвтоКрАЗ" за надуманими підставами, що в майбутньому було підтверджено рішеннями суддів. Ми вважаємо, що ВСУ повністю й усебічно дослідив обставини справи й ухвалив законне рішення", - цитує прес-служба партнера FCLEX Сергія Чуєва, який представляє "АвтоКрАЗ" у суді.

За оцінкою юристів, рішення ВСУ важливе не лише для діяльності підприємства, а й для країни загалом, оскільки "АвтоКрАЗ" - одне з небагатьох підприємств, яке в умовах війни забезпечує Збройні сили України сучасною технікою.

"АвтоКрАЗ", що входить до складу фінансово-промислової групи "Фінанси і кредит", випускає 33 базових моделі, понад 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи в усіх галузях економіки і Збройних силах України.

У 2014 році "АвтоКрАЗ" збільшив виробництво автомобілів на 49% до 2013 року, до 1388 од., відвантаження - на 57%, до 1442 од.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА