09:51 01.04.2015

Літаки Ан-32 в Україні не зникали - Міноборони Індії

2 хв читати
Літаки Ан-32 в Україні не зникали - Міноборони Індії

Міністерство оборони Індії спростувало повідомлення, що Україна не повернула індійським ВПС п'ять військово-транспортних літаків Ан-32 після модернізації.

"Повідомлення в ЗМІ про індійські військові літаки, зниклі під час модернізації, безпідставні. І це підтверджено ВПС Індії. Остання партія з п'яти Ан-32, які були спрямовані на Україну для ремонту, на заводі в Україні", — зазначено в повідомленні Міноборони Індії, розміщеному на офіційному сайті відомства.

У військовому відомстві Індії додали, що у процесі виконання угоди дійсно були затримки в модернізації літаків "через недоступність окремих компонентів, що є результатом тривалого політичного протистояння між Україною та Росією".

Як відомо, Індія та українське державне підприємство "Укрспецекспорт" уклали в 2009 році угоду, згідно з якою український "Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова" повинен був модернізувати 105 літаків Ан-32 індійських ВПС. Модернізація передбачала переважно заміну авіоніки (бортового радіоелектронного обладнання). Сума договору становила $400 млн, усі роботи мають бути виконані до 2017 року.

Наприкінці березня портал "Defense News" із посиланням на представника індійських ВПС повідомив, що з 40 літаків типу Ан-32, доставлених в Україну для ремонту, після призупинення виконання договору українською стороною до Індії було повернуто тільки 35 з них, а місце розташування інших п'яти літаків нібито було невідомим.

У ДП "Антонов" спростували такі повідомлення. Згідно з угодою 2009 р., уточнили в ДП, "40 літаків модернізуються на ДП "Завод 410 ГА" і 65 - в Індії, на заводі в Канпурі; дотепер завершено роботи щодо 35 літаків, які вже передано ВПС Індії; решта п’ять літаків підлягають доопрацюванню в Україні, розміщені в цехах ДП "Завод 410 ГА"; забезпечення літаків комплектуючими виконує ДП "Завод 410 ГА".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА