14:31 01.04.2015

Москаль заявляє про вилучення "айдарівцями" двох карет "швидкої" для своїх потреб

2 хв читати
Москаль заявляє про вилучення "айдарівцями" двох карет "швидкої" для своїх потреб

Військовослужбовці добровольчого батальйону "Айдар" реквізували для власних потреб з медичних закладів на контрольованій Україною території Луганської області два автомобілі "Швидкої допомоги", зазначено на офіційному сайті голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Як сказано в повідомленні, одну з карет "швидкої" вилучено з міської лікарні в м. Щастя, іншу - з протитуберкульозного диспансеру в с. Трьохізбенка Новоайдарського району. "Обидва автомобілі вони використовували для власних поїздок. Одну "швидку" вкрадено з лікарні в Щасті, згодом вона потрапила під обстріл і її було знищено, а на іншій "айдарівці" досі катаються по Трьохізбенці", - зазначено в повідомленні.

Г. Москаль звернувся до Міноборони з вимогою купити для лікарень нові автомобілі або компенсувати їм вартість вкрадених. "Дві "швидкі" перебувають на балансі медичних комунальних закладів обласної військово-цивільної адміністрації. В області відчувається величезний дефіцит транспорту для медичних потреб, який ми частково покриваємо за рахунок волонтерів. Тобто люди з усієї України по гривні збирають гроші і купують необхідні спецавтомобілі, а тут бойовий підрозділ, підпорядкований Міноборони, відверто викрадає їх. У результаті медикам ні на чому виїжджати до пацієнтів, серед яких, зокрема, діти й люди похилого віку", - заявив він.

"Якщо Міноборони не здатне навести лад у своєму підрозділі, то нехай купує нашим лікарням нові "швидкі". Інакше ми звернемося до суду з позовом про відшкодування Міністерством оборони вкраденого майна", - резюмував Г. Москаль.

Як повідомлялося, Г. Москаль раніше неодноразово заявляв, що деякі представники цього батальйону здійснюють неправомірні дії на території області, зокрема щодо мирного населення.

У відповідь на це міністр оборони України Степан Полторак призначив проведення службового розслідування щодо неправомірних дій окремих представників батальйону "Айдар" у населених пунктах Луганської області. "До місця дислокації підрозділу найближчим часом вирушить група військовослужбовців з Військової служби правопорядку ЗСУ. У разі встановлення підозрюваних у здійсненні протиправних дій їх притягатимуть до відповідальності відповідно до законодавства України", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА