10:15 06.04.2015

Село Катеринівка на Луганщині приєдналося до контрольованої Україною території - Москаль

1 хв читати
Село Катеринівка на Луганщині приєдналося до контрольованої Україною території - Москаль

Село Катеринівка Попаснянського району (Луганська обл.), що розташоване на лінії розмежування, приєднав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль до контрольованої Україною території, розблоковано фінансування населеного пункту.

"До контрольованої Україною частини Луганської області приєднаний ще один населений пункт – Катеринівка Попаснянського району. Село фактично знаходиться в нічийній, так званій "сірій" зоні, за крайнім українським блокпостом. Підрозділи наших військових тут не дислокуються, однак бойовиків самозваної "ЛНР" теж немає", - йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Як уточнюють у прес-службі, Катеринівка юридично належить до Березовської сільської ради, що перебуває в окупації, тому село позбавили фінансування. Місцеві жителі почали звертатися до місцевої влади з проханням повернути їх знову в Україну".

Г.Москаль заявив, що Катеринівка не окупована "ЛНР", а більшість місцевих жителів рішуче налаштовані за Україну. "Тому я вже дав вказівку розблокувати фінансування і офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини. На будівлі в центрі села встановлено жовто-синій прапор", - повідомив голова Луганської області.

У прес-службі поінформували, що нині в селі проживає 162 місцевих жителі та 32 переселенці (більшість - з окупованого Первомайська Луганської області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА