20:04 14.05.2015

Глава МЕРТ пояснив ситуацію з Боровиком: Не спрацювалися

3 хв читати

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус пояснив кадровими помилками ситуацію з Сашею Боровиком, якого було представлено на посаду першого заступника міністра, але так остаточно і не призначено.

"Ми набрали 85 нових співробітників. Будуть кадрові помилки. Це - життя. Історія з Боровиком - підтвердження цього. Просто не спрацювалися. We move on (укр. Ми рухаємося вперед - ІФ)", - написав він у своєму Twitter у четвер.

Міністр зазначив, що під час кадрових перестановок у МЕРТ було призначено чотирьох із п'яти нових заступників міністра, додатково залучено 85 нових членів команди (волонтерів, експертів, радників), звільнено 156 осіб, 342 людям повідомлено про звільнення. До нової структури міністерства переведено 526 осіб, або 65% її чисельності.

Як повідомила прес-служба МЕРТ на веб-сайті, С.Боровика так і не було призначено на посаду першого заступника міністра, і міністерство розриває з ним усі зв'язки.

МЕРТ нагадує, що 20 лютого С.Боровика було представлено як кандидата на посаду першого заступника міністра, але він так і не отримав остаточного призначення і ніколи не обіймав офіційно посади в МЕРТ.

"Протягом майже трьох місяців Саша Боровик був радником, оскільки він мав досвід із певних питань, за які відповідає міністерство. Він брав участь у засіданнях і деяких напрямах діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, але лише як радник", - повідомила прес-служба.

МЕРТ також повідомило, що продовжує дуже важливу роботу з впровадження, стимулювання та контролю реформ, тому важливо, щоб усі ті, хто працює, і всі ті, хто консультує міністерство, були спроможні працювати разом у конструктивній манері. "Через це міністерство вирішило розірвати всі зв'язки з паном Боровиком", - повідомила прес-служба

Як повідомлялося, МЕРТ на початку грудня минулого року очолив партнер компанії з управління активами East Capital А.Абромавічус. У лютому Кабмін призначив його заступниками Руслана Коржа, який до цього був керуючим партнером щодо країн СНД міжнародної консалтингової компанії A.T.Kearney, та Максима Нефьодова, який був співкеруючим партнером Icon Private Equity та курирував інвестиції цього великого фонду прямих інвестицій в Україні.

Тоді ж стало відомо про можливість призначення першим заступником міністра С.Боровика, який у середині березня повідомив про надання йому президентом України Петром Порошенком українського громадянства. У статусі першого заступника міністра він брав участь у низці заходів, мав кабінет у міністерстві з відповідною вивіскою.

Наприкінці квітня С.Боровик повідомив у своєму блозі про те, що Міносвіти України не може підтвердити, що його дипломів про вищу освіту Празького та Гарвардського університетів достатньо для державної служби в Україні.

С.Боровик - уродженець Львова, випускник Гарварду, голова регіонального юридичного департаменту компанії Akamai Technologies у Лондоні, донедавна курирував у Microsoft роботу з держсектором.

У четвер депутати від об'єднання "Самопоміч", що входять до парламентської коаліції, висунули вимогу до Кабінету Міністрів терміново оформити рішення щодо призначення Саші Боровика на посаду першого заступника міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА