16:44 30.08.2019

Об'єднання МЕРТ і Мінагропрод прискорить земельну реформу та приватизацію - Милованов

2 хв читати
Об'єднання МЕРТ і Мінагропрод прискорить земельну реформу та приватизацію - Милованов

Об'єднання Міністерства економічного розвитку і торгівлі й Міністерства аграрної політики та продовольства в єдине відомство спрямовано на прискорення реалізації ключових реформ, серед яких - земельна та приватизація, вважає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Об’єднання має на меті пришвидшення реалізації ключових реформ, таких як: приватизація державних підприємств, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, детінізація аграрних ринків та земельних відносин, лібералізація трудових відносин – збільшення кількості легальних робочих місць, розширення доступу до міжнародних ринків, перезавантаження системи професійного навчання, модернізація підходів до наукових досліджень та запровадження інновацій в аграрному секторі", - написав він у соцмережі Facebook.

Крім того, Милованов виступає за перезавантаження системи державної статистики, що дасть змогу отримати чіткі цифри щодо показників розвитку галузі, а також формувати прогнозовані довгострокові орієнтири й пріоритети державної політики у відповідній сфері.

За словами міністра, об'єднання міністерств має стратегічний характер і в зв'язку з цим він наголошує на важливості діалогу з ключовими стейкхолдерами.

"Ми плануємо проведення координаційної зустрічі з представниками аграрного сектору для визначення больових точок і перспектив. Налагодження ефективного діалогу - наш виклик і можливість. Буде докладено максимально зусиль, аби життєвий сільськогосподарський цикл не було порушено", - зауважив він.

Як зазначив міністр, детальний опис реформи буде викладено в програмі уряду, яку буде представлено на розгляд парламенту. Наразі Кабінет Міністрів напрацьовує карту пріоритетів і план дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА