16:45 21.05.2015

МЕРТ ініціює вдосконалення законодавства із боротьби з піратством

2 хв читати
МЕРТ ініціює вдосконалення законодавства із боротьби з піратством

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ініціює зміни в українському законодавстві, що допоможуть посилити боротьбу з порушеннями у сфері інтелектуальної власності, повідомив голова МЕРТ Айварас Абромавічус під час організованого в міністерстві в четвер "круглого столу", присвяченого боротьбі з піратством.

"Ми зараз готуємо комплексну і глибоку реформу в сфері інтелектуальної власності, що будуть запропоновані досить радикальні заходи, як змінити всю систему", - сказав він.

За словами А. Абромавічуса, МЕРТ поки що не бачить серйозних результатів у боротьбі з піратством, вважає, що зміни мають бути системними і за всіма напрямкми", і запропонував учасникам ринку висловити побажання.

Генеральний директор медіа-групи "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко описав проблему крадіжки контенту телеканалів, вказавши, що ще два-три роки тому в мережі інтернет були десятки сайтів-копій сайта телеканалу, які заробляли гроші на демонстрації контенту. Він зазначив, що на сьогодні їх залишилося лише 12, але і ця кількість значно знижує доходи телеканалу, відтягуючи аудиторію.

Програмний директор медіа-групи Inter Media Group Ірина Курчакова зазначила, що сьогоднішнє законодавство передбачає надто довгі процесуальні строки розгляду скарг правовласників в правоохоронні органи на дії піратів, і їх необхідно значно скоротити. Генеральний менеджер Fox International Channels у Північно-Східній Європі Родіон Принцевський розповів, що в Україні склалася парадоксальна ситуація, коли власники прав власності на інтелектуальний продукт змушені доводити, що вони легально їм володіють, а відносно піратів діє принцип презумпції невинності, що ускладнює та затягує процес блокування сайтів із піратським контентом. Тому перший заступник гендиректора Національної телекомпанії України Олександр Харебін запропонував створити реєстр правовласників, щоб правоохоронні органи за заявами компаніям з цього списку могли оперативно блокувати сайти піратів.

У свою чергу, директор зі стратегічного розвитку медіа-групи StarLightMedia Федір Гречанінов запропонував карати тих, хто платить гроші піратам, наприклад, компанії, які розміщують на піратських сайтах рекламу. Він зазначив, що за 2014 рік спеціальні співробітники його компанії знайшли 220 тис. посилань, з яких транслювався піратський контент, при цьому 80% піратів прибирають піратську продукцію після першої ж скарги правовласника, тоді як інші 20% піратів просто не реагують на претензії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА