17:05 29.05.2015

Генпрокуратура розслідує факт розкрадання "Укртранснафтопродуктом" нафти у "справі Курченка" - джерело

2 хв читати
Генпрокуратура розслідує факт розкрадання "Укртранснафтопродуктом" нафти у "справі Курченка" - джерело

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом розкрадання посадовими особами ДП "Укртранснафтопродукт" нафтопродуктів, які є речовим доказом у "справі Курченка", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Посадові особи ДП "Укртранснафтопродукт" під час реалізації нафтопродуктів, на які накладено арешт, у період із жовтня 2014 року до травня 2015 року допустили порушення чинного законодавства, зокрема реалізацію палива за заниженими цінами, також не було дотримано порядку реалізації, було надано безпідставну відстрочку за рахунками за поставлені нафтопродукти підприємствам недержавної форми власності", - розповів співрозмовник агентства.

За інформацією джерела, частину коштів – понад 175 млн грн, які надійшли "Укртранснафтопродукту" за поставлені нафтопродукти, у жовтні-листопаді 2014 року було перераховано підприємствам ТОВ "Ітанікс стронг" та ТОВ "Трейд Інвест компані" (обидві - Київ) як авансові платежі за договорами поставки палива, які не виконано.

"Унаслідок таких дій завдано збитків на суму понад 165 млн грн. Кримінальне провадження фактове, розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Підозру поки що нікому не пред'являли", - поінформувало джерело.

Згідно з даними в держреєстрі, "Ітанікс стронг" і "Трейд Інвест компані" створено у вересні 2014 року зі статутним капіталом відповідно 1,2 тис. грн і 0,5 тис. грн. У кожного - по одному власнику-фізичній особі, які також є директорами компаній.

Як повідомлялося, раніше видання "Українська правда" з посиланням на дані СБУ стверджувало, що нафтопродукти було продано компанії "Фактор" Сергія Тищенка. Водночас С.Тищенко заявив, що вважає схему реалізації продуктів "абсолютно прозорою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА