10:29 02.06.2015

Слідчі встановили причетність "Айдара" до захоплення хлібзаводу на Луганщині в листопаді-2014, стверджує Москаль

2 хв читати
Слідчі встановили причетність "Айдара" до захоплення хлібзаводу на Луганщині в листопаді-2014, стверджує Москаль

Пряму причетність батальйону "Айдар" до захоплення хлібозаводу ТОВ "Укр-Вереск" в с. Петрівка в Станично-Луганському районі встановлено слідчим шляхом, заявляє голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"Захоплення хлібозаводу спричинило дефіцит хліба, його різке подорожчання і соціальне напруження в Станично-Луганському та сусідніх районах. В області всі чудово знали, що цим "бізнесом" зайнявся "Айдар", яким тоді командував Мельничук (нині позафракційний народний депутат України Сергій Мельничук – ІФ), однак Міноборони завзято заперечувало очевидні факти. Хоча це не той випадок, коли за будь-яку ціну слід захищати честь мундира. Ті бійці "Айдара", які на передовій б'ються із ворогом, заслуговують поваги і пошани, а ті, хто намагається заробити на війні, мають бути притягнуті до суворої кримінальної відповідальності", - цитує прес-служба Г. Москаля у вівторок уранці

За словами губернатора, загарбників вдалося вигнати з "Укр-Вереск" лише після його вимог забезпечити нормальну роботу підприємства.

"За час захоплення "Айдаром" хлібозаводу завдано збитків більш ніж на 2 мільйони 400 тис. гривень. Відкрито кримінальне провадження за фактом розбою, незаконного позбавлення волі, незаконного заволодіння транспортними засобами, незаконного втручання в господарську діяльність і загроз відносно співробітників правоохоронних органів. Ініціатори захоплення заводу - військовослужбовець "Айдара" А. Лебідь, а також його співучасник О. Синельников (який був так званим добровольцем, мав видану керівництвом незареєстровану зброю - АК, гранатомет, пістолет і т. д.) втекли, їх оголошено в розшук", - інформує Г. Москаль.

У прес-службі нагадали, що в листопаді минулого року "Айдарівці" зайняли один з найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області - ТОВ "Укр-Вереск" у с. Петрівка, що у Станиці Луганській. Вони привласнили готівку, яка там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі зайнялися випічкою і реалізацією хліба. При цьому вони не платили ні за спожиті енергоносії, ні податки.

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор В. Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності з нардепів С. Клюєва (фракція "Опозиційний блок") та нардепа, екс-комбата "Айдара" С. Мельничука у зв'язку з тим, що їх підозрюють у скоєнні низки кримінальних злочинів.

розповідаючи про злочини, в яких підозрюється С. Мельничук, генпрокурор зазначив, що під час у нього немає часу перераховувати всі статті КК України, за якими його обвинувачують. Водночас, за словами В. Шокіна, основна стаття, яку інкримінують екс-комбатові "Айдара", – це створення злочинної організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА