13:25 11.06.2015

Колишній командувач ВВ Шуляк, якого розшукують за дезертирство, може перебувати в Росії чи Криму – Генпрокуратура

2 хв читати
Колишній командувач ВВ Шуляк, якого розшукують за дезертирство, може перебувати в Росії чи Криму – Генпрокуратура

Колишній начальник Головного управління, командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк, якого розшукують в Україні за дезертирство та низку інших злочинів – може перебувати на території Росії. або ж в Криму, не виключають у Генеральній прокуратурі України.

"Однозначної інформації у нас немає про точне його місце знаходження, але, за окремими оперативними даними, він може перебувати на території Російської Федерації або на території Криму. Хоча також однозначного підтвердження цього немає",- сказав у четвер на брифінгу в Києві начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть стосовно С. Шуляка бути застосовані норми закону про заочне засудження, С. Горбатюк сказав: "Ні. На жаль, ні, тому що однією з умов заочного засудження є оголошення в міжнародний розшук. Документи щодо цього командувача ВВ подавали до Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук, але нам було відмовлено, оскільки Інтерпол вбачає ознаки політичних переслідувань у цьому".

Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури зазначив, що 9 червня цього року екс-командувачу ВВ було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу, а саме – дезертирство.

За його словами, слідство встановило, що 21 лютого 2014 року цей чоловік відбув нібито у відрядження в Західний територіальний округ Внутрішніх військ, "однак після цього до жодної з частин цього округу не прибув, до місця несення служби не повернувся".

С. Горбатюк також зазначив, що ця відрядження була за його усним повідомленням, наказу міністра внутрішніх справ на відрядження не було. "Тобто слідство встановило ознаки в його діях саме дезертирства. Його було повідомлено у підозрі та оголошено у розшук", – пояснив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Він нагадав, що командувачу Внутрішніми військами при екс-президенті Вікторі Януковичі раніше було повідомлено про підозру у перевищення службових повноважень, яке полягало в організації ними незаконної протидії протестним актам у період Революції Гідності. І підозру в цьому злочині було висунуто ще навесні 2014 року.

Тобто, за словами Горбатюка, це додаткова підозра для С. Шуляка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА