15:17 11.06.2015

Нардеп Клюєв перебуває у всеукраїнському розшуку, подано документи для міжнародного розшуку - Генпрокуратура

2 хв читати
Нардеп Клюєв перебуває у всеукраїнському розшуку, подано документи для міжнародного розшуку - Генпрокуратура

Народного депутата України Сергія Клюєва оголошено у всеукраїнський розшук, а українські правоохоронні органи вже передали відповідні документи для оголошення його в міжнародний розшук, інформують у Генпрокуратурі України.

"Розшук оголошено, надано документи в український розшук і для оголошення в міжнародний розшук",- сказав, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк у четвер на брифінгу в Києві.

На уточнювальне запитання, чи означає це, що міжнародного розшуку С. Клюєва поки що немає, він сказав: "Не готовий сказати, документи передано".

Тобто, зазначив С. Горбатюк, де-факто міжнародний розшук буде, коли Інтерпол дасть згоду і виставить на С. Клюєва картку.

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканості із С.Клюєва у зв'язку з підозрою його в скоєнні кримінальних злочинів за ч. 4 і 190 (шахрайство) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення С. Клюєва до кримінальної відповідальності. Того ж дня парламентар намагався покинути межі України через аеропорт "Бориспіль", але його не пропустили працівники Держприкордонслужби.

4 квітня С. Клюєв не прийшов на допит, після чого Служба безпеки України почала його розшук на території України за дорученням Генеральної прокуратури. У МВС внесли дані про розшук нардепа в облік.

9 червня генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що С. Клюєв "дійсно оголошений в розшук, розшук виконує СБУ". Уточнюючи, чи шукають нардепа на території України, В. Шокін сказав: "Звісно, по Україні. Розшук міжнародний. Ми здійснюємо комплекс заходів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА