18:06 24.06.2015

Генпрокурор просить ВР дати згоду на затримання та арешт голови Апеляційного суду

2 хв читати
Генпрокурор просить ВР дати згоду на затримання та арешт голови Апеляційного суду

Генеральна прокуратура України повідомила голові Апеляційного суду м. Києва Антону Чернушенку в скоєнні тяжких кримінальних злочинів, а генпрокурор Віктор Шокін звернувся до парламенту з поданням про дозвіл на затримання та арешт судді.

Як повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури, голова Апеляційного суду Києва підозрюється у скоєнні злочинів", передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (ухвалення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України".

Крім цього, В. Шокін "ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначеної особи від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді".

У прес-службі відомства, прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та винесення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, а санкція ч. 2 ст. 376-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження свободи на термін від 3 до 5 років або позбавлення свободи на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА