10:31 09.07.2015

Нацбанк дозволив легалізуватися реальним власникам банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк

2 хв читати
Нацбанк дозволив легалізуватися реальним власникам банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк

Національний банк України з початку поточного року виявив реальних власників банків "Юнекс", "Михайлівський", "Радикал" і Укрінбанк і дозволив їм отримати статус контролерів цих фінустанов, повідомив директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко.

"За півроку боротьби з футбольними командами Нацбанк знайшов реальних власників і дозволив їм легалізувати свій статус контролерів у чотирьох банках: пану В.Новинському (власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський - ІФ) - в банку "Юнекс", пану В.Клименку (Володимир Клименко - ІФ) - в Укрінбанку, пану В.Поліщуку (власник мережі "Ельдорадо Віктор Поліщук - ІФ) - у банку "Михайлівський", пану М.Шпаку (співвласник ТОВ "Промислова інноваційна компанія" Максим Шпак - ІФ) - у Радикал банку", - написав чиновник НБУ у своєму блозі в "Facebook".

Він також зазначив, що загалом з початку року Нацбанк дозволив встановити контроль над дев’ятьма банками і відхилив 37 заяв на купівлю, з яких у 35 заявники претендували на купівлю банків, оголошених неплатоспроможними.

"Причини відмов: заявники не розкривали своїх бенефіціарних власників або не змогли підтвердити їх задовільного майнового стану. Нацбанк не бачить сенсу дозволяти викуповувати тонучі банки людям, щодо яких є сумніви в їх фінансовій надійності. Тим більше компаніям, які не розкривають своїх бенефіціарів", - наголосив Л.Антоненко.

Згідно з останньою інформацією на сайті НБУ, В.Новинському на 8 березня 2015 року належало 6,9824% акцій банку "Юнекс", В.Клименку на 5 червня – 71,1436% акцій Укрінбанку, В.Поліщуку на 18 березня – 92,501% банку "Михайлівський" і М.Шпаку на 11 червня – 71% банку "Радикал".

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА