19:09 09.07.2015

Черговий етап обміну полоненими готується на найближчі дні, можливо, години - Тандит

1 хв читати
Черговий етап обміну полоненими готується на найближчі дні, можливо, години - Тандит

Черговий етап обміну полоненими, згідно з шостим пунктом мінських домовленостей, відбудеться найближчими днями, повідомив парламентер Центру сприяння звільненню заручників при СБУ Юрій Тандит.

"За прикладом минулого великого звільнення, ми не хочемо розголошувати подробиць, для того, щоб все було гаразд. Ми готуємося до того, що в найближчі дні, а можливо, і години, буде звільнення. Це буде не одна, і не дві людини", - розповів він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Відповідаючи на запитання, чи буде це обмін у форматі "всіх на всіх", Ю. Тандит сказав: "На території Донецької, Луганської областей та Росії перебувають 270 заручників. Скільки дадуть – дізнаєтеся пізніше. Тривають переговори, вони на такій стадії, що Україна точно найближчим часом отримає своїх синів, ми хотіли б забрати всіх, але скільки зможемо забрати – подивимося. За нашими оцінками, на території Росії близько 30 осіб".

"Кожен день це невелика кількість людей, 1 – 2 людини, але звільнення групи – це великий успіх...Президент Порошенко нам дуже допомагає, кожен день з його Адміністрації надходить пряма доповідь. Він дуже в цьому зацікавлений, тому що ці 270 осіб – для нього як рідні діти, їх звільнення дуже важливо для глави держави, а ми зі свого боку робимо все для цього", - додав Ю. Тандит.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА