12:18 14.07.2015

Апеляцію заступника прокурора Київської області на його арешт буде розглянуто 20 липня - адвокат

2 хв читати
Апеляцію заступника прокурора Київської області на його арешт буде розглянуто 20 липня - адвокат

Апеляційний суд Києва розгляне скаргу заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та його захисту на обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 20 липня.

"Призначено дату розгляду в апеляційному суді – 20 липня, 15:45", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок адвокат О. Корнійця Віктор Петруненко.

Також він поінформував, що захист направив до Генеральної прокуратури клопотання про закриття кримінального провадження щодо О. Корнійця через відсутність складу злочину.

Як повідомлялося, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм розповів про затримання в Києві заступника керівника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна і О. Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. "За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис., а також коштовності і цінні папери. Зокрема, під час обшуку в кабінеті Шапакіна було знайдено $130 тис., $30 тис. і 22 EUR тис. в будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вклади на 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів", - розповів він.

Пізніше цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі України.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт В. Шапакіна і О. Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. В. Шапакін вніс необхідну суму застави і його відпустили з СІЗО.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що Печерський суд Києва призначив дуже маленьку суму застави для затриманих. "Принцип "вкрав мільйон – заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасований, він руйнівний для держави! На мій превеликий жаль, зараз він продовжує працювати в переважній більшості випадків", - заявив він.

13 липня О. Корнієць та його захист оскаржили рішення Печерського районного суду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА