10:59 15.07.2015

Глава Міненерговугілля України застерігає від поспішної приватизації

2 хв читати
Глава Міненерговугілля України застерігає від поспішної приватизації

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин знову виступає проти швидкої приватизації енергогенерувальної компанії "Центренерго" та низки інших об'єктів енергетики, пропонуючи накласти на інвестора зобов'язання щодо модернізації блоків і купівлі вугілля у державних шахт.

"Необхідно перемогти спокусу "швидких рішень" - бо бездумна приватизація не лише нічого не дасть, а й дискредитує ідею", - написав глава Міненерговугілля в колонці у виданні "Українська правда".

Він нагадав, що саме під виглядом приватизації "одна компанія ледь не купила всю теплову генерацію країни".

"І лише три станції "Центренерго", які залишаються в державній власності, дають можливість вгамувати її апетити. Їх потрібно продати, але після того як заіснує ринок, регулятор, а ми отримаємо впевненість, що покупцем буде справжній інвестор", - наголосив В.Демчишин.

Як повідомлялося, тиждень тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розкритикував В.Демчишина за опір приватизації "Центренерго" і зажадав від нього негайно передати акції підприємства Фонду держмайна України для подальшої приватизації.

У свою чергу В.Демчишин висловив думку, що до приватизації "Центренерго" необхідно дочекатися результатів розслідування ринку теплової генерації, яке ініціював Антимонопольний комітет, і демонополізувати його. Глава Міненерговугідля вважає, що у разі приватизації дві-три компанії на ринку за наявності змови зможуть маніпулювати тарифами.

Раніше В.Демчишин неодноразово заявляв про монополізм на ринках теплової генерації та енергетичного вугілля компанії "ДТЕК", підконтрольної "СКМ" Ріната Ахметова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА