21:49 31.07.2015

Обшуки в ІМТП відбувалися у справі про ухилення від сплати податків і розтрату майна - ДФС

3 хв читати
Обшуки в ІМТП відбувалися у справі про ухилення від сплати податків і розтрату майна - ДФС

Працівники оперативного управління Спеціалізованої державної податкової служби з обслуговування великих платників в Одесі спільно з працівниками міжрегіонального слідчого управління головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) - центрального офісу з обслуговування великих платників і під керівництвом працівників Генеральної прокуратури України 30 липня 2015 року здійснили слідчо-оперативні заходи (обшуки) в Іллічівському морському порту.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДФС, обшук відбувався в приміщенні ДП "Іллічівський морський торговельний порт" у рамках кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем службовими особами ДП).

"У результаті обшуку працівники центрального офісу виявили документи, які мають важливе доказове значення у справі. Державна фіскальна служба закликає всіх дотримуватися толерантності і не протидіяти законним вимогам правоохоронних органів. Наразі обшук закінчено. Слідчо-оперативні дії тривають", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу порту, в четвер, 30 липня, група людей проникла до будівлі управління порту.

"У проханні співробітників ДП "ІМТП" надати документи, що засвідчують особу, було відмовлено. З розмов прибулих стало ясно, що на місці працюють представники податкової міліції з Києва та Одеси, а також прокуратура Києва. Наразі поверхи у будівлі перекриті, працівникам порту вхід блоковано. Люди вимушені перебувати в жарких коридорах без права виходу з будівлі та входу на свої робочі місця", - йшлося в повідомленні на веб-сайті порту.

Пізніше того самого дня агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Одеської області повідомили, що працівники наглядового відомства і підпорядкованих йому підрозділів у заходах в порту не беруть участі і не санкціонували їх. Аналогічні запевнення агентству озвучили в головному управлінні МВС України в Одеській області та головному управлінні Держфінслужби в Одеській області.

Раніше голова Одеської обладміністрації Михаїл Саакашвілі 23 липня приїхав до Іллічівського порту і поінформував про зміну керівництва підприємства. Він привіз із собою наказ міністра інфраструктури України, згідно з яким начальника ДП "ІМТП" Ю.Крука було відсторонено від виконання обов'язків на час перевірки господарської діяльності підприємства.

"Після більш ніж підозрілої передачі головних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, зареєстрованій у Центральній Американській Республіці Беліз, учора о 12-й ночі ми нарешті добилися відсторонення керівника Іллічівського порту з посади. Мільярди гривень втрачають українці щороку через контрабанду та офшорні махінації. Сподіваюся, нове керівництво буде підібрано в результаті чесного, прозорого конкурсу, щоб і інтереси працівників не постраждали, і бюджет почав отримувати доходи. І що ще дуже важливо, я вимагаю від Міністерства інфраструктури анулювати корупційний контракт із белізькою компанією і повернути причали державі", - прокоментував ситуацію голова обладміністрації.

Під час візиту М.Саакашвілі Ю.Крука не було на робочому місці з огляду на хворобу.

У свою чергу профспілкові організації порту заявили про намір відстояти Ю.Крука на посаді керівника.

"Керівництво порту і профспілки від імені багатотисячного колективу заявляють, що Іллічівський порт за час керівництва Юрія Крука перетворився зі збиткового підприємства на прибуткове і демонструє виключно позитивну динаміку розвитку... Також, з урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука умисне намагаються зараховувати до команди останнього, щоб додатково підлити масла у вогонь. З повною відповідальністю заявляємо про те, що порт працює виключно в законодавчому полі", - йшлося в заяві трудового колективу на офіційному сайті порту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА