18:17 03.08.2015

Нацбанк має намір спростити відкриття і закриття рахунків у гривні та іноземній валюті

1 хв читати
Нацбанк має намір спростити відкриття і закриття рахунків у гривні та іноземній валюті

Національний банк України (НБУ) планує спростити порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах.

Відповідна ініціатива закріплена проектом постанови НБУ "Про внесення змін до інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах", оприлюдненим на сайті регулятора і винесеному на обговорення до 3 вересня 2015 року.

Згідно з проектом, передбачається скорочення кількості документів, які подаються суб'єктами господарювання для відкриття рахунків. Зокрема, передбачається скасування обов'язкового подання копії виписки з єдиного держреєстру, а банки будуть зобов’язані отримувати ці відомості самостійно.

Крім того, вводиться можливість в електронному вигляді оформлювати справу відкриття рахунку клієнта. Також банк має здійснювати верифікацію клієнта шляхом перевірки, у присутності клієнта, відповідності його особи отриманим ідентифікаційним даним.

Проектом документа також передбачено спрощення порядку відкриття рахунків для нерезидентів-інвесторів в частини підтвердження підписів в картці із зразками і порядку закриття рахунків для клієнтів, у яких незавершений зовнішньоекономічний контракт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА