16:16 06.08.2015

Генпрокуратура готує документи на екстрадицію Азарова - начальник управління спецрозслідувань

2 хв читати
Генпрокуратура готує документи на екстрадицію Азарова - начальник управління спецрозслідувань

Генеральна прокуратура України здійснює підготовку документів, які буде передано РФ для екстрадиції екс-прем'єра Миколи Азарова.

"Щодо Азарова у нас готуються зараз документи, щоб здійснити його екстрадицію з Російської Федерації", - сказав начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу в Києві в четвер.

Як повідомлялося, 3 серпня М.Азаров виступив перед російськими ЗМІ в Москві, де разом із колишніми народними депутатами України та іншими представниками влади часів президентства Віктора Януковича створив так званий Комітет порятунку України й очолив його.

Як відомо, українські правоохоронці підозрюють М.Азарова у вчиненні низки злочинів, зокрема у привласненні або розтраті чужого майна, яке було довірено особі або перебувало в її веденні, в особливо великих розмірах або організованою групою (покарання може сягати 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна), а також зловживанні ним службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Окрім цього, Служба безпеки України раніше повідомляла про факт розтрати колишнім керівництвом країни, колишнім керівництвом Держспецзв'язку, ТОВ "ЕСУ" і ВАТ "Укртелеком" суми у розмірі 220 млн грн. "Встановлено, що у 2010-2013 рр. Віктор Янукович у злочинній змові з іншими посадовими особами - Миколою Азаровим, Юрієм Колобовим, Анатолієм Мярковським, головою Держспецзв'язку Геннадієм Резніковим, членом наглядової ради "Укртелекому" - директором ТОВ "ЕСУ" Іллею Солодовським спланували злочин і протиправним способом внесли зміни до держбюджету, внаслідок чого незаконно було профінансовано будівництво виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку, яке обійшлося державі в 220 млн грн", - повідомляв прес-центр української спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА