17:46 11.08.2015

Фахівці, які вивчають причини аварії "Боїнга" в Україні, оглядають частини, які, можливо, належать до системи "Бук" - Рада з безпеки Нідерландів

2 хв читати
Фахівці, які вивчають причини аварії "Боїнга" в Україні, оглядають частини, які, можливо, належать до системи "Бук" - Рада з безпеки Нідерландів

Група фахівців, що вивчає причини аварії малайзійського "Боїнга" в Україні, вивчає частини, які, можливо, належать до системи ППО "Бук", йдеться в повідомленні Ради з безпеки Нідерландів.

"У співпраці з Радою з безпеки Нідерландів спільна слідча група вивчає кілька частин, що, можливо, походять від ракетної системи "земля-повітря" "Бук". Ці деталі були зібрані раніше на сході України і перебувають у розпорядженні кримінальної групи та Ради з безпеки Нідерландів", - йдеться в прес-релізі.

"Наразі не можна зробити висновок про наявність причинно-наслідкового зв'язку між частинами і падінням літака рейсу MH-17", - наголошується в документі.

У повідомленні зазначено, що "ці деталі становлять особливий інтерес для кримінального слідства, оскільки вони, можливо, можуть пролити більше світла на причетних до аварії MH-17".

"Із цієї причини міжнародна група слідчих продовжує слідство з метою виявлення походження цих частин. Міжнародна слідча група вдасться до допомоги міжнародних експертів-криміналістів і фахівців у галузі озброєнь", - повідомляє нідерландська Рада з безпеки.

Вона нагадує, що міжнародна слідча група здійснює кримінальне розслідування, тоді як сама Рада з безпеки з'ясовує безпосередні причини аварії "Боїнга".

"Обидва розслідування відбуваються окремо, але міжнародна слідча група і Рада з безпеки час від часу обмінюються матеріалами. У своєму фінальному звіті Рада з безпеки повідомить про ці виявлені частини", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомила напередодні офіційний представник Ради з безпеки Нідерландів Сара Ферной, група під егідою Ради зібралася в Нідерландах для обговорення ходу розслідування причин аварії минулого року малайзійського "Боїнга" на сході України.

Очікується, що консультації експертів триватимуть кілька днів.

"Ці зустрічі є частиною процедури міжнародного розслідування авіаційних подій, передбаченої Конвенцією про міжнародну цивільну авіацію (ІКАО)", - наголосила С.Ферной.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА