11:38 12.08.2015

Кримінальну справу українки Надії Савченко направлено до Ростовського облсуду

2 хв читати
Кримінальну справу українки Надії Савченко направлено до Ростовського облсуду

Донецький міський суд Ростовської області за підсумками попереднього слухання ухвалив постанову про направлення кримінальної справи українки Надії Савченко до Ростовського обласного суду.

"Справу направлено до обласного суду для розгляду клопотання захисту про зміну територіальної підсудності", - повідомляє прес-служба Донецького міськсуду.

Згідно з ч. 1 ст. 389.4 КПК РФ, апеляційні скарги, подання на вирок або інше рішення суду першої інстанції можуть бути подані протягом десяти діб із дня ухвалення вироку або ухвалення іншого рішення суду, а засудженим, утримуваним під вартою, - в той самий термін із дня вручення їм копій вироку, рішення, постанови, пояснюється в повідомленні.

З огляду на те, що в справі бере участь перекладач, копію постанови Донецького міськсуду від 30 липня 2015 року було вручено Н.Савченко після перекладу постанови українською мовою 4 серпня. Отже, останнім днем для подачі скарги або подання буде 14 серпня 2015 року. Виходячи з цього, будь-який рух у справі буде не раніше за 15 серпня, йдеться в повідомленні суду.

Раніше адвокат обвинуваченої Марк Фейгін повідомляв "Інтерфаксу", що, як очікується, Ростовський облсуд цього тижня призначить дату розгляду клопотання захисту української громадянки Н.Савченко, яку обвинувачують у вбивстві російських журналістів, про направлення справи до Москви.

Н.Савченко з липня 2014 року перебуває в Росії під арештом за обвинуваченням у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина в Луганській області.

Н.Савченко відкидає всі висунені проти неї обвинувачення.

13 липня в Генпрокуратурі Росії повідомили про затвердження обвинувального висновку і направлення до Донецького міського суду Ростовської області кримінальної справи стосовно Н.Савченко.

25 липня Н.Савченку доправили в слідчий ізолятор №3 міста Новочеркаська (Ростовська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА