14:05 12.08.2015

Стець розраховує щорічно залучати 100 млн грн небюжетних коштів для фінансування медіаплатформи іномовлення

2 хв читати
Стець розраховує щорічно залучати 100 млн грн небюжетних коштів для фінансування медіаплатформи іномовлення

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець має намір залучати додатково 100 млн грн щорічно небюджетних кошів на фінансування створюваної Мінінформполітики мультимедійної медіаплатформи іноземного мовлення.

"Можу повідомити, що із власного досвіду роботи в міністерстві ми залучатимемо рівнозначну суму на фінансування цього проекту - мультимедійної медіаплатформи, - з боку неурядових організацій і національних спонсорів. Я переконаний, що на дофінансування цього проекту можна залучити близько 100 млн грн щорічно не з держбюджету, і ми це обов'язково зробимо", - сказав Ю.Стець на засіданні уряду в середу в Києві.

Він нагадав, що порядок державного фінансування проекту визначений законом про іномовлення.

Виступаючи з презентацією медіаплатформи в Кабміні, Ю.Стець розповів, що її завданням буде створення медіапродукту, який розповідатиме не лише про те, що відбувається в Україні, а й про потенціал країни. Зокрема, будуть редакції реформ, інновацій, культури, історії тощо. Крім того, працюватиме окрема кримськотатарська редакція.

Міністр повідомив, що для управління мультимедійною медіаплатформою буде створено наглядову раду, до якої увійдуть два співголови експертної ради Мінінформполітики, голова наглядової ради міністерства, а також чотири керівники медіаресурсів, що увійдуть до цієї медіаплатформи (телеканал, національне інформагентство, міжнародна кореспондентська мережа і медіадім).

Крім того, буде створено редакційну раду, яка на 100% складатиметься з представників колективу і журналістів тих медіаресурсів, які входять до медіаплатформи. Нині редради на 50% складаються з членів редакції, ще 50% - від засновників і медіаменеджерів.

Міністр пообіцяв, що до запуску платформи відбудеться громадське обговорення медіаплатформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА