16:23 19.08.2015

Результати розслідування катастрофи МН17 можуть бути оприлюднені не раніше кінця поточного - початку наступного року

3 хв читати
Результати розслідування катастрофи МН17 можуть бути оприлюднені не раніше кінця поточного - початку наступного року

Конкретні результати проведеного Генпрокуратурою Нідерландів кримінального розслідування обставин катастрофи малазійського "Боїнга" на сході України можуть бути оприлюднені не раніше кінця поточного - початку наступного, заявив у середу представник Генпрокуратури Нідерландів Вім де Брюн.

"Якихось конкретних результатів і деталей розслідування у нас поки що немає, їх можна очікувати не раніше кінця цього або початку наступного року", - сказав представник прокуратури Нідерландів "Інтерфаксу".

При цьому Вім де Брюн зазначив, що міжнародна група слідчих щодня просувається вперед у процесі розслідування. "У нас є прогрес, він спостерігається щодня", - наголосив представник прокуратури.

"Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року на Донбасі на території, контрольованої НЗФ сходу України. На борту лайнера перебували 298 осіб: 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн - Нідерландів, Малайзії, Австралії, Індонезії, Великобританії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, Канади та Нової Зеландії. Найбільше загинуло голландців - 196.

Розслідування катастрофи очолили Нідерланди. У цій країні проводяться два паралельних розслідування. Одне з них проводиться під егідою Ради безпеки Нідерландів і націлене на виявлення технічних причин катастрофи. У цьому розслідуванні беруть участь представники Росії, Малайзії, США, Великобританії, Австралії та Нідерландів. Очікується, що його остаточні результати будуть оприлюднені в жовтні цього року.

Водночас, паралельно генпрокуратура Нідерландів проводить кримінальне розслідування катастрофи авіалайнера, покликане виявити конкретних винних у трагедії. У цьому процесі задіяні слідчі з Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України. Представники Росії в цьому розслідуванні участі не беруть.

Раніше в серпні в Раді безпеки Нідерландів повідомили, що міжнародна група фахівців вивчає низку деталей, що, можливо, мають відношення до ракети, випущеної з зенітного ракетного комплексу "Бук".

"Наразі не можна зробити висновок про те, що існує причинно-наслідковий зв'язок між частинами і падінням літака рейсу MH-17", - зазначили у відомстві.

У Раді додали, що "ці деталі становлять особливий інтерес для кримінального слідства, оскільки вони, можливо, можуть пролити більше світла на причетних до краху MH-17".

"З цієї причини міжнародна група слідчих продовжує слідство з метою виявлення походження цих частин. Міжнародна слідча група вдасться до допомоги міжнародних експертів-криміналістів і фахівців у сфері озброєнь", - повідомила нідерландська Рада з безпеки.

Зі свого боку Генпрокуратура Нідерландів тоді не підтвердила виявлення на місці трагедії фрагментів ракети ЗРК "Бук".

"Поки що рано робити висновки про те, що знайдені фрагменти мають відношення до системи "Бук". Ми продовжуємо розслідування", - повідомив "Інтерфаксу" представник нідерландської Генпрокуратури Вім де Брюн.

"У рамках розслідування нам ще належить встановити, по-перше, чи належать ці фрагменти до системи "Бук", а по-друге, звідки саме була випущена ракета", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА