11:50 26.08.2015

Досудове розслідування стосовно російських спецназівців Александрова і Єрофєєва завершено – головний військовий прокурор України

2 хв читати
Досудове розслідування стосовно російських спецназівців Александрова і Єрофєєва завершено – головний військовий прокурор України

Правоохоронні органи України завершили досудове розслідування стосовно затриманих поблизу м. Щастя (Луганська обл.) працівників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

"25 числа, вчора за участю захисників завершено розслідування щодо цих двох військовослужбовців... Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, яких підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями КК України", - заявив на брифінгу в середу в Києві головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Зокрема, за його словами, російським військовослужбовцям інкримінується організація, участь та здійснення агресивної війни проти України, переміщення поза митним контролем знаряддя і боєприпасів, зберігання та передача вогнепальної зброї, сприяння діяльності терористичної організації і здійснення теракту, яке призвело до загибелі українських військовослужбовців.

А. Матіос розповів, що за рішенням генпрокурора України Віктора Шокіна 15 серпня кримінальне провадження стосовно цих російських військовослужбовців, що розслідувалося слідчими СБ України, було передано у провадження Головної військової прокуратури України.

"Оскільки, як вам відомо, Головна військова прокуратура оголосила підозру начальнику Генштабу ЗС РФ Герасимову за організацію та розробку і впровадження агресивної війни проти нашої держави, всі злочини, які здійснюють або здійснювали протягом минулого та нинішнього років представники ЗС РФ на території України спільно з терористами... об'єднані в одне кримінальне провадження, оскільки їхні дії підпадають під єдиний умисел – впровадження концепції гібридної війни", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА