13:15 01.10.2015

Білорусь готова забезпечити транзит російських авіапасажирів в українському напрямку

2 хв читати
Білорусь готова забезпечити транзит російських авіапасажирів в українському напрямку

Національний аеропорт Мінськ і обласні аеропорти Білорусі готові до можливого збільшення потоку транзитних пасажирів, які прямують з Росії в українському напрямку, повідомив перший заступник міністра транспорту і комунікацій Білорусі Євген Рогачов під час онлайн-конференції на сайті державного агентства БелТА в четвер.

"На сьогодні ми не бачимо для авіаційної влади і білоруської транспортної галузі загалом якоїсь проблеми у зв'язку з цією ситуацією (російсько-українським авіаційним конфліктом - ІФ). І Національний аеропорт Мінськ, і обласні аеропорти і компанія "Бєлавіа" повністю готові до прийому пасажирів, що приймуть рішення прямувати до України транзитом через нашу країну", - сказав Є. Рогачов.

Він зазначив, що мінський аеропорт після реконструкції має достатній резерв, "щоб забезпечити якісне обслуговування всіх пасажирів".

Він також повідомив, що авіакомпанія "Бєлавіа" планує відкрити рейс Мінськ-Одеса-Мінськ. "Цей рейс ми опрацьовували давно. Можливо, нам доведеться відкривати не один рейс туди", - наголосив Є. Рогачов, не виключивши, що будуть організовані нові рейси до Києва.

"Тривають переговори з авіаційною владою України і Росії, з авіакомпаніями. За необхідності "Белаеронавігація" і наша авіавлада опрацюють всі необхідні стикування, щоб пасажирам було комфортно",- сказав перший заступник міністра.

25 вересня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про заборону польотів до України російських авіакомпаній, зокрема "Аерофлоту" (MOEX: AFLT) і "Трансаеро" (MOEX: TAER). Авіаперевізникам РФ заборонять літати до України з початку зимової навігації - з 25 жовтня.

У свою чергу, Мінтранс Росії 28 вересня дав вказівку Федеральному агентству повітряного транспорту (Росавіації) направити авіакомпаніям України, які здійснюють або планують здійснювати перельоти до пунктів призначення на території РФ, повідомлення про припинення використання повітряного простору Росії з 25 жовтня.

"Цей захід буде відповіддю, дзеркальною, на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, в порушення норм і положень про повітряне сполучення оповістила низку російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною", - зазначалося в повідомленні російського відомства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА