17:37 06.10.2015

В "Укроборонпромі" очікують прийняття на озброєння ЗСУ української версії 120 мм міномета

2 хв читати
В "Укроборонпромі" очікують прийняття на озброєння ЗСУ української версії 120 мм міномета

У держконцерні "Укроборонпром" очікують прийняття на озброєння Збройних сил України української версії міномета калібру 120 мм, створеного розробниками ПАТ "Завод Маяк" (Київ), що входить до держконцерну, на основі радянського міномета 2Б11, український "Молот" нині проходить державні випробування.

Як повідомляє у вівторок прес-служба "Укроборонпрому", розробка заводу "Маяк" уже зібрала позитивні відгуки військових і технічних фахівців.

"Наразі тривають державні випробування міномета. За їхніми результатами "Молот" має стати на озброєння української армії, а завод "Маяк" готовий виготовити його у необхідній кількості", - йдеться в повідомленні.

Новий український 120-мм "Молот" оснащено сучасним прицілом MUM 706M, має спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного заряджання. Вага у бойовому положенні - 210 кг. Скорострільність міномета - 12 вистрілів на хвилину, дальність ураження ворожих цілей - понад 7 км.

Для стрільби з 120-мм міномета застосовуються осколково-фугасні міни всіх модифікацій від будь-яких 120-мм мінометних систем.

Згідно з озвученими раніше розробником даними, 120-мм "Молот" відповідає завданням імпортозаміщення: нову артилерійську зброю створено з використанням лише українських матеріалів та комплектуючих.

ПАТ "Завод "Маяк" спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки, проведенні та реалізації науково-дослідних і конструкторсько-експериментальних робіт із розроблення та впровадження у виробництво нових виробів. Завод розробив спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин HMMWV та Saxon.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА