16:55 19.10.2015

Прокуратура просить заарештувати капітана затонулого в Затоці катера "Іволга" - Саакашвілі

2 хв читати
Прокуратура просить заарештувати капітана затонулого в Затоці катера "Іволга" - Саакашвілі

Прокуратура в понеділок звернулася до суду з клопотанням про арешт капітана затонулого в Затоці Одеської області катера "Іволга", повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі.

"Сьогодні прокуратура звернулася до суду з клопотанням про арешт капітана, і розпочато розслідування стосовно кількох посадових осіб, в обов'язки яких входило запобігання цій трагедії", - написав М.Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він також повідомив, що прикордонники доповіли про посилення контролю за виходом суден у море. "Ми очікуємо, що й інші держслужби повністю змінять свої правила і наведуть порядок", - написав голова Одеської ОДА.

Він також повідомив, що з моменту катастрофи катера до міліції звернулися родичі з приводу зникнення кількох громадян, тому нині відбувається перевірка цієї інформації.

"Останні два дні водолази намагаються знайти тіла всіх загиблих унаслідок катастрофи "Іволги" в Затоці. Вже після перших офіційних зведень позавчора почали надходити повідомлення, що на "Іволзі" могло бути більше загиблих. Учора водолази цілий день намагалися працювати, але через сильну течію занурення були вкрай ускладнені. Сьогодні на місці події працював плавучий кран, який зовсім скоро підніме затонуле судно. У нас досі немає остаточної цифри загиблих, оскільки капітан і пасажири, що врятувалися, весь час давали протилежні свідчення", - написав М.Саакашвілі.

Як повідомив раніше заступник прокурора Одеської області Олег Жученко, капітану затонулого катера "Іволга" вже оголошено про підозру.

Як раніше повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на заступника міністра Юрія Васькова, за попередніми даними, причиною аварії прогулянкового катера в Одеській області стало перевантаження судна майже вдвічі.

У Чорному морі 17 жовтня о 15:38 у районі міста Білгорода-Дністровського Одеської області перекинулося прогулянкове судно "Іволга". На борту перебували 36 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА