13:58 10.07.2023

Капітану російського судна повідомлено про підозру в перевезенні награбованого зерна

2 хв читати
Капітану російського судна повідомлено про підозру в перевезенні награбованого зерна

Українські правоохоронці повідомили про підозру ще одному капітану російського судна, причетному до перевезення награбованого українського зерна, повідомляють у прокуратурі АР Крим та м. Севастополя.

"Встановлено, що громадянин РФ, капітан судна "АНТ" здійснив сім заходів до закритих морських торговельних портів Севастополя та Керчі для завантаження награбованим українським зерном", - ідеться в повідомленні прокуратури автономії на сторінці у фейсбуці в понеділок.

За інформацією прокуратури, усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав AIS (Автоматична ідентифікаційна система) та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова.

Дії капітана кваліфіковано за фактом порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

У прокуратурі Криму наголошують, що після повномасштабного вторгнення в Україну Росія почала активно використовувати тимчасово окупований Крим як сіру зону для перевезення та подальшого збуту награбованого українського зерна до третіх країн.

"Прокурори автономії продовжують наполегливо працювати задля встановлення всіх причетних до організації такої схеми. Зокрема, на розгляді суду перебуває обвинувальний акт стосовно окупаційного міністра "сільського господарства Республіки Крим", який причетний до організації схеми. Також повідомлено про підозри директору компанії - власниці кораблів РФ та 12 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України)", - зазначено в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА