10:51 20.10.2015

Росавіація запропонувала Україні провести переговори щодо авіасполучення

3 хв читати
Росавіація запропонувала Україні провести переговори щодо авіасполучення

Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) направило до Державіаслужбу України листа з пропозиціями "негайно провести переговори щодо комплексу питань, наявних у галузі повітряного сполучення, в будь-якому зручному для української сторони місці", - зазначено у повідомленні Росавіації.

У відомстві зазначили, що, незважаючи на те, що українська сторона ініціювала припинення повітряного сполучення з 25 жовтня, до Росавіації надійшов лист від ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" з проханням на відкриття в зимовий сезон навігації 2015/2016 років рейсів за трьома маршрутами: Київ-Москва, Одеса-Москва та Київ-Петербург.

З проханням відкрити польоти в зимовий сезон 2015/2016 років за маршрутами Київ-Москва та Львів-Москва в Росавіації звернулося ТОВ "Авіакомпанія "Ютейр-Україна".

Авіакомпанія "Атласджет-Україна" у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила, що вона є офіційно одним з призначених авіаперевізників з боку України, Право на експлуатацію маршрутів в РФ, авіакомпанії було надано наприкінці літа 2015 року згідно з вимогами нових правил Державіаслужби України.

Компанія зазначає, що подавши супровідний лист і відповідного зразка заявку в Росавіації, вона підтвердила наміри реалізувати права на експлуатацію повітряних ліній.

"Атласджет Україна" проти рішень, які суперечать інтересам України та її зовнішньополітичного курсу. Ми переконані, що Державіаслужба України у разі переговорів з Росавіацією не йтиме на сумнівні компроміси заради допуску "Атласджет України", або будь-якої іншої авіакомпанії України до польотів до РФ. Однак, у разі досягнення певного компромісу, що не суперечитиме інтересам держави, "Атласджет Україна" буде готова забезпечити пряме сполучення з РФ з боку України ", - повідомили в авіакомпанії.

Крім того, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у понеділок увечері повідомив, що Державіаслужба України отримала від Росавіації цю пропозицію про переговори.

"Та Мінінфраструктури, Державіаслужба до цього готові. Про час, місце їх проведення, склад української делегації повідомимо додатково",- написав міністр на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів в дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпали низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша - "Аерофлот".

Аналогічні санкції введені стосовно авіакомпаній "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо. Між тим, авіакомпанія "Ютейр" та її українська "дочка" "Ютейр-Україна" не підпали під санкції обох сторін, проте пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував заборонити російській авіакомпанії "Ютейр" літати в Україну. "Щоб тут не вийшло, що компанія "Ютейр", 100-відсоткова російська. Усіх вигнали, а вони залишилися", - зазначив він.

Наприкінці вересня стало відомо, що Росавіація повідомила авіакомпанії України про введення заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня. "цей захід буде відповіддю, дзеркальною на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, із порушенням чинних норм і положень про повітряне сполучення, оповістила низку російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме - з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною", - повідомляв Мінтранс РФ.

ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" - дочірня авіакомпанія турецької авіакомпанії Atlasjet Airlines, заснована в 2013 році для виконання регулярних внутрішніх і міжнародних перельотів. 2 квітня 2014 року Atlasjet отримала український сертифікат експлуатанта.

"Ютейр" виконує регулярні рейси Київ-Москва, Львів-Москва, Одеса-Москва. Компанія "Ютейр-Україна" на сьогоднішній день не виконує регулярних рейсів, здійснює лише чартерні рейси на курорти Єгипту і Туреччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА