16:18 23.10.2015

У Генпрокуратурі мають намір клопотати про продовження тримання Мосійчука під вартою

2 хв читати
У Генпрокуратурі мають намір клопотати про продовження тримання Мосійчука під вартою

У Генеральній прокуратурі сподіваються передати до суду матеріали у кримінальному провадженні стосовно народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Мосійчука до завершення визначеного судом терміну його тримання під вартою, а також заявляють про намір просити суд продовжити запобіжний захід для нього.

"Ми сподіваємося, що до завершення запобіжного заходу ми встигнемо завершити процедуру ознайомлення І.Мосійчука з матеріалами кримінального провадження, передати суду для розгляду та будемо, звичайно, просити про продовження арешту", - сказав прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про дії Генпрокуратури у зв'язку із наближенням закінчення терміну тримання депутата під вартою.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва обрав 18 вересня для І.Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду.

17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії І.Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В.Шокіна, І.Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (загроза або насильство щодо посадовця або громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (загроза або насильство щодо судді, народного засідателя або присяжного) Кримінального кодексу України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА