11:56 27.10.2015

ЄС вважає місцеві вибори в Україні такими, що загалом відповідають демократичним вимогам

1 хв читати
ЄС вважає місцеві вибори в Україні такими, що загалом відповідають демократичним вимогам

Місцеві вибори в Україні, що відбулися минулої неділі, стали ще одним важливим кроком у зміцненні демократичного управління країною після президентських і парламентських виборів минулого року, йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

"Як зазначено в попередньому звіті БДІПЛ/ОБСЄ, вибори були конкурентоздатними, загалом добре організованими, і кампанія переважно дотримувалася демократичного процесу. Проте потрібні додаткові зусилля для подальшого підвищення законності й громадської довіри до виборчого процесу", - зазначено в комюніке, поширеному у Брюсселі у вівторок.

Документ орієнтується на думку спостерігачів про те, що "вибори відбулися в складній політичній, економічній, гуманітарній ситуації та ситуації з безпекою, що характеризується незаконною анексією Кримського півострова Російською Федерацією і тимчасовим контролем частини території Донецької і Луганської областей незаконними збройними формуваннями". "Це унеможливило голосування понад 5 млн виборців у цих областях", - констатують спостерігачі.

Крім того, повідомляється, що проведення виборів виявилося неможливим з міркувань безпеки на деяких контрольованих урядом України територіях Донецької та Луганської областей. Вибори також не були проведені в Маріуполі, Красноармійську та Сватовому.

"Вибори в цих містах мають бути проведені в першу чергу, щоб також забезпечити їхнім громадянам реалізацію свого права голосу", - сказано в комюніке ЄЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА