20:36 27.10.2015

"Нафтогаз" впровадив новий механізм ціноутворення на газ для промспоживачів

2 хв читати
"Нафтогаз" впровадив новий механізм ціноутворення на газ для промспоживачів

НАК "Нафтогаз України" пропонує нові конкурентні ціни на газ промисловим і бюджетним споживачам, повідомила прес-служба держхолдингу у вівторок.

За її даними, це стало можливим завдяки набуттю чинності новим законом про ринок газу і, як наслідок, скасування державного регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення.

Так, із 1 листопада 2015 року "Нафтогаз" скоригував ціни на газ для промисловості та бюджетних організацій у нерегульованих сегментах залежно від умов оплати та обсягів постачання. Газ реалізовуватиметься за цінами від 5,739 тис. грн за 1 тис. куб. м (на умовах передоплати для великих споживачів, що не мають заборгованості перед "Нафтогазом") до 6,47 тис. грн за 1 тис. куб. м (без урахування податків і вартості транспортування).

Цінові пропозиції для нерегульованих сегментів ринку коригуватимуться і публікуватимуться на сайті НАК щомісяця.

"Нафтогаз" сподівається стати активним гравцем на комерційному ринку постачання природного газу. Ми є надійним великим постачальником, пропонуємо гнучкі умови та конкурентні ціни, можемо забезпечити постійну наявність ресурсу. Відкриття нашого ринку для західних компаній вже приводить до збільшення конкуренції за українських споживачів. Ми вітаємо появу нових гравців та готові конкурувати на нових, прозорих умовах", - наведено в повідомленні слова глави правління НАК Андрія Коболєва.

У прес-службі зазначають, що встановлення гнучких цін "Нафтогазом" для промспоживачів, бюджетних та інших організацій стало можливим завдяки зусиллям уряду та менеджменту компанії з відновлення закупівель газу з РФ та впровадження нової моделі ринку природного газу з 1 жовтня 2015 року. Ця модель побудована на принципах вільної добросовісної конкуренції та орієнтована на забезпечення високого рівня захисту прав та інтересів споживачів.

На початку жовтня перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Сергій Перелома повідомив про плани держхолдингу поступово розширити присутність на ринку продажу газу промспоживачам країни.

Ціни на реалізацію природного газу з ресурсів НАК "Нафтогаз України" з 1 листопада 2015 року доступні за посиланням (http://www.naftogaz.com/files/Information/Naftogaz-gas-prices.pdf).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА