16:33 02.11.2015

Шокін: Пукач намагається уникнути покарання, придумуючи різні легенди, але розслідування справи Гонгадзе буде доведено до кінця

2 хв читати
Шокін: Пукач намагається уникнути покарання, придумуючи різні легенди, але розслідування справи Гонгадзе буде доведено до кінця

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що екс-голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, визнаний винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, намагається уникнути покарання, придумуючи різні легенди.

На брифінгу в понеділок у Києві, коментуючи розслідування щодо замовників справи Гонгадзе, генпрокурор запевнив, що "справу буде доведено до кінця, і винних буде притягнуто до відповідальності".

Водночас В.Шокін висловив переконання, що "Пукач придумує різні легенди, щоб уникнути покарання".

При цьому генпрокурор запевнив, що розслідування справи щодо замовників убивства журналіста буде доведено до логічного кінця, нині відбувається низка експертиз.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовилася визнати, що знайдені останки належать її синові.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Л.Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора М.Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Г.Гонгадзе. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Л.Кучми. Сам Л.Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе.

Обидві сторони справи подали апеляційні скарги на вирок О.Пукачу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА