10:54 05.11.2015

Державіаслужба заборонила українським авіаперевізникам планувати польоти над Синайським півостровом

1 хв читати
Державіаслужба заборонила українським авіаперевізникам планувати польоти над Синайським півостровом

Державна авіаційна служба України заборонила всім українським авіаперевізникам планувати польоти над Синайським півостровом.

Згідно з телеграмою Державіаслужби про плануванні та виконанні польотів до частини повітряного простору Каїрського району польотної інформації (РПІ) над Синайським півостровом, забороняються польоти через аеронавігаційну точку PASOS (Кіпрський РПІ).

"Плани польотів через зазначену аэронавигационную точку будуть відхилені. Для виконання польотів рекомендується використовувати аеронавігаційні точки LAKTO та/або RASDA", - зазначено у телеграмі.

Авіаперевізникам також пропонується уважно відстежувати видання відповідних NOTAM щодо використання частини повітряного простору Каїрського РПІ.

Як повідомлялося, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири і члени екіпажу загинули.

Розслідування причин катастрофи триває.

Крім того, в найбільшій українській авіакомпанії - "Міжнародні авіалінії України" повідомляли, що вона не планує коректувати розклад у зв'язку із забороною польотів над Синайським півостровом, оскільки її маршрути через нього не проходять.

До цього російські авіаперевізники скорегували маршрути польотів своїх рейсів з пунктом прильоту і вильоту Шарм-ель-Шейх (Єгипет) згідно з вимогами Європейської організації з безпеки повітряної навігації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА