12:26 06.11.2015

Максима Луцького відновлено на посаді першого проректора НАУ

3 хв читати
Максима Луцького відновлено на посаді першого проректора НАУ

Доктор технічних наук, професор Максим Луцький відновлений на посаді першого проректора Національного авіаційного університету.

Відповідний наказ №967/до від 5 листопада 2015 року за підписом в.о. ректора НАУ Рімвідаса Хращевського опубліковано на офіційному сайті університету в п'ятницю.

Згідно з документом, наказ від 20 серпня 2015 року про звільнення М.Луцького з посади першого проректора скасований, і з ним з 6 листопада відновлюється дія угоди з посадовим окладом 4191 грн на місяць і доплатами 25% і 35% відповідно за науковий ступінь і вчене звання.

Крім того, на посаді відновлені чотири проректори університету : проректор по науково-педагогічній роботі Анатолій Напівхін, проектор по науково-педагогічній роботі і корпоративному розвитку Павло Борсук, проректор по науково-педагогічній і виховній роботі Ярослав Козачок і проректор по науково-педагогічній роботі і міжнародним зв'язкам Ірина Зарубинская.

Наказом №966/до від 5 листопада за підписом Р.Хращевського скасовано наказ від 20 серпня про їх звільнення і з 6 листопада відновлюється дія угоди з ними з посадовим окладом 4191 грн на місяць і різними доплатами за науковий ступінь і вчене звання.

Як повідомлялося, Р.Хращевський 20 серпня звільнив першого проректора ВНЗ і чотирьох проректорів, мотивувавши це тим, що вони були призначені екс-ректором Миколою Куликом з перевищенням службових повноважень без узгодження з Ученою радою НАУ. Крім того, всупереч статуту університету, умови і розмір оплати їхньої праці встановлювався самовільно і без узгодження.

Раніше того ж дня міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив, що звільнив відділ внутрішнього аудиту міністерства у повному складі за результатами перевірки НАУ, в якому були виявлені фінансові махінації. "Мені видно, що дивним чином інтереси тих осіб, у яких є приватна комерційна зацікавленість у НАУ, збігаються з інтересами усіх наших колег, які пішли його перевіряти", - сказав міністр на брифінгу.

С.Квіт зазначив, що в результаті перевірки були виявлені факти маніпуляцій із землею в Києві і Київській області, з квартирами, з інвесторами, факти незаконного призначення і перебування на посадах низки проректорів. Крім того, в 2012 році НАУ без тендеру закупив в українського заводу навчальні австрійські літаки нібито в 1,5 раза дорожче, ніж могли б. Міністр також заявив, що НАУ є об'єктом комерційної уваги з боку кількох осіб, зокрема М.Луцького.

25 серпня вчена рада НАУ висловила недовіру Р.Хращевському і С.Квіту і підтвердила повноваження звільнених ним проректорів. Вчена рада підтримала звернення на адресу президента України Петра Порошенка, в якому трудовий колектив університету просить захистити від спроби рейдерського захоплення.

Адвокат Віталій Наум заявив, що усі дії С.Квита спрямовані на те, щоб зірвати вибори ректора НАУ, а екс-ректор НАУ Микола Кулик звинуватив С.Квіта у сприянні "рейдерському захопленню НАУ бізнесменами", згадавши Р.Хращевського, що є співвласником школи пілотів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА