16:19 14.12.2015

Шевченківський суд у справі екс-керівників ДСНС Бочковського і Стоецького перенесено на 14 січня через неявку адвокатів Стоецкого

2 хв читати
Шевченківський суд у справі екс-керівників ДСНС Бочковського і Стоецького перенесено на 14 січня через неявку адвокатів Стоецкого

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоецького на 13:00 14 січня 2016 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Бочковського Ігор Федоренко.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з неявкою захисників В.Стоецького.

На засіданні в понеділок мав розпочатися розгляд справи по суті. Таке рішення було ухвалено на засіданні Шевченківського райсуду 3 грудня.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і В.Стоецького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає в суд матеріали щодо двох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод перебуває на розслідуванні.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоецького також кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоецького у зловживанні своїм службовим становищем, вимагання у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи. Обвинувальний акт з цього епізоду був направлений до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА