16:49 22.12.2015

Ініційовані Тарутою зустрічі бізнесу націлені на пошук нового формату взаємодії – учасник

2 хв читати
Ініційовані Тарутою зустрічі бізнесу націлені на пошук нового формату взаємодії – учасник

Чергова зустріч бізнесменів, що відбулася нещодавно за ініціативи народного депутата Сергія Тарути, є спробою привернути додаткову увагу до проблем бізнесу в Україні в умовах подальшої кризи і неуваги влади і спробувати знайти нові інструменти вирішення цих проблем, вважає власник агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк.

"Тарута робить невдячну справу – або хоче зібрати всіх, щоб збалансувати і відзначити критичність моменту. Якщо ця територія не матиме майбутнього, то ніхто на неї не матиме майбутнього", – сказав О. Бахматюк, коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" зустріч.

Бізнесмен уточнив, що вперше був присутній на зборах, відгукнувшись на запрошення С. Тарути.

На його думку, називати зустріч "зборами олігархів" некоректно, оскільки її учасниками були представники дуже різних за розмірами бізнесів.

"Зараз перебільшують важливість слова "олігарх", воно дуже знецінилося останнім часом", – зазначив О. Бахматюк.

Він додав, що хоча між бізнесами різних масштабів є певні суперечності, загальних проблем сьогодні більше і така зустріч – це об'єднувальний сигнал.

За його словами, програми розвитку, кредитування наразі в Україні відсутні, тому бізнес особливо гостро страждає від стиснення внутрішнього ринку і погіршення ситуації для українських товарів на зовнішніх ринках.

Бізнесмен не зміг спрогнозувати, до якого конкретного результату може призвести ініціатива С. Тарути.

О. Бахматюк уточнив, що була досягнута домовленість за підсумками обговорення підготувати проект декларації, що буде переданий усім учасникам для погодження.

"Важко сказати, до чого це призведе. Ситуація стає критичною – від простого працівника до бізнесмена, і ще один сигнал, що давайте щось робити, що готові об'єднуватися, не буде зайвим", – вважає бізнесмен.

Як раніше повідомив голова ради директорів "Велта" Андрій Ніколаєнко виданню "Точка доступу", якщо в першій зустрічі у київському готелі "Хаятт" влітку взяли участь 24 людини, то в другій – до 30 бізнесменів, склад яких змінився "відсотків на 20%". Зокрема, грудневе зібрання відвідали Віктор Пінчук, Василь Хмельницький, Євген Уткін, Віталій Антонов, Галина Герега, Володимир Цой, тоді як замість присутнього влітку Ріната Ахметова був представник його холдингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА